Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’ı ziyaret etti.

Holland-Turkey Business Tour 2015 projesi kapsamında Hollanda Büyükelçisi Ron Keller’in katılımıyla 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Hollanda firmalarının Samsun ziyareti hakkında Müsteşar Kelderhuis tarafından Başkan Vekili Çakır’a bilgi verildi. Valilik, belediye, ticaret odası, kalkınma ajansı ve serbest bölgeleri gezen Kelderhuis, Samsun’un ve bölgenin yatırım ve ticaret olanakları hakkında da bilgi aldı.

Hollanda Büyükelçiliği’nin öncülüğünde bu ülkede faaliyet gösteren firmalar, Samsun ve Trabzon’daki sektör temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya gelmek istiyor. Türkiye’nin batı illeri haricinde de ticaret ve yatırım olanaklarının olduğunu Hollandalı firmalara göstermek amacıyla hazırlanan Holland-Turkey Business Tour 2015 projesiyle Hollanda firmaları, yatırım ve ticaret işbirliği konularında sektörlerle buluşmak istiyor. 26-28 Ağustos’ta gerçekleşecek programla ilgili Karadeniz turuna çıkan Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis ile Ekonomi ve Ticaret Bölümü Müşaviri Ferda Başdoğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni de bu çerçevede ziyaret ettiler.

Hollanda büyükelçiliği, başkonsolosluk, Hollanda Yatırım Teşvik Merkezi (NBSO) ve Hollanda Dış Yatırım Ajansı’ndan (NFIA) oluşan ekonomi ağının proje tanıtım ziyaretinde Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, ağustos ayında gerçekleşecek program için Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’dan destek istedi. Çakır, Hollandalı firmaların Samsun’daki iş adamları ve sektör temsilcileri ile buluşmasına katkı sağlayacaklarını ve bundan memnun olacaklarını belirterek, “Samsun özellikle ekonomik büyüme yönünde önemli hedefleri olan bir il. Bu nedenle bu çeşit işbirlikleri ve şehrin ekonomik imkanlarını tanıtmaya yönelik faaliyetler bizim için de çok önemli. Hollandalı firmaları ekonomik işbirliğine yönelik fırsatları görmeleri için şehrimize bekliyoruz” diye konuştu.

Hollanda Büyükelçisi Ron keller önderliğinde bu sene Adana, Mersin, Trabzon, Samsun, Konya gibi illere Hollandalı firmalar ile birlikte ticari ziyaretler düzenlenecek. Yerel yetkililerden bölge ve ticari ve yatırım olanakları hakkında bilgi alıp aynı zamanda Hollandalı firmalarını Türk firmaları ile bir araya getirmek için de programlar organize edilecek.

Bu arada ziyaret sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Hollanda Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis’e Bandırma Vapuru’nun bir maketini hediye etti.