Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, üç gün boyunca etkili olan ve bölgede 52 yılın en yoğun kar yağışı sonrası, ilçede karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ekiplerin çalışmalarını denetleyerek, kar yağışından bu yana çalışmalarını aralıksız sürdüren ekiplere baklava ikramı yaptı.
Karla mücadele çalışmaları yapan ekiplere enerji toplamaları ve daha hızlı çalışmaları için tatlı ikram ettiklerini söyleyen Başkan Akkaya “5 Ocak’ta akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla beraber çalışmalarımıza Akşehir Belediyesi olarak başlamıştık. Yol kenarlarında park halindeki araçlar nedeniyle olumsuzluklar yaşasak da, çalışmalarımız güzel ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Ben bu vesile ile çalışma yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Özellikle kaldırım temizliği yapan arkadaşlarımız sabah 06.00’dan gece 23.00’e kadar çalışmalara devam ediyorlar. Diğer iş makinelerindeki arkadaşlarımız da aynı fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyorlar. En geç Pazar gün akşama kadar yolların ve kaldırımların temizliğini yapmış olacağız. Kaldırımlardan ve yollardan aldığımız karları da Akşehir Gölümüzü beslemek üzere Akşehir Çayımıza döküyoruz. Allah inşallah afete kaçmadan bol bereket ve kar versin, biz temizlemeye her zaman hazırız. Ara sokaklarımız da açılmış durumda. Toprak damı olan ve kar kürüyen vatandaşlarımızın kürümesiyle sokaklar zaman zaman yine kapanıyor. Haber geldikçe bunları da açıyoruz. Çevre belediyelerle de yaptığımız görüşmeler sonucunda en çok kar alan bölge Akşehir. Bunun için Allah’a şükrediyoruz. Yeter ki kar olsun, biz her zaman temizlemeye hazırız. Bu soğuk hava koşullarında yol ve kaldırımları temizleme çalışmalarını yapan tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, bu fedakarlıklarının ve çalışma azminin artarak devamını diliyorum” diye konuştu.