Antalya Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi'nin "Yedi Arıklar" diye bilinen  bölgesinin sakinleri, evlerinin çökme tehdidiyle yaşıyor. Yaklaşık 40-45 yıl önce  temelsiz yapılan müstakil evlerin zeminlerinde mahalle sakinlerinin "arık" adını  verdiği küçük derelerin kurumasıyla göçükler oluşmaya başladı.

Mahalle sakinleri, içlerinde yürümekte bile zorlanılan evlerini, demir  direklerle ayakta tutmaya çalışıyor.

Çökmelerin yaşandığı bazı evlerin boşaltıldığı gözlenirken bazı  evlerde ise büyük çatlakların oluşmasına rağmen vatandaşlar yaşamaya devam  ediyor.

Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  üzerinde yaklaşık 210 gecekondunun bulunduğu "Yedi Arıklar" diye anılan alanın  180 dönümden oluştuğunu söyledi.

Civardaki 210 evden yaklaşık 50'sinin yıkılma tehlikesi ile karşı  karşıya olduğunu ifade eden Yılmaz, "Burada 7 arık vardı. Bu arıklar denize kadar  gidiyordu. Bu arıklar kuruyunca toprak oturmaya başladı. Bu evler de temelsiz  olunca çökme ve eğilme yaşandı. Evler her geçen yıl biraz daha çöküyor. Burası  imar planında belediye günübirlik mesire alanı yeri olarak geçiyor." diye  konuştu.

Yılmaz, vatandaşların tapu beklentisinin olduğunu, bu nedenle hayati  tehlikeye rağmen evlerini boşaltmadığını anlattı.

Yaşadığı evinin dışına "eğik ev" ibaresi yazılan 79 yaşındaki Fadime  Karabulut ise, 40 yıldır aynı binada yaşadığını,18 yıl önce eşinin ölmesiyle de  tek başına hayatını sürdürdüğünü belirtti.

Evinin her geçen gün biraz daha öne doğru çöktüğünü vurgulayan  Karabulut, "Evimin bulunduğu arazimizin tapusu bulunmuyor, ama yıllarca buranın  vergisini verdik. Bizim yuvamız oldu. Çıkacak bir yerim de yok. Çökmesin diye  demir direklerle evimi destekliyorum. Her şeye rağmen gün gün çöküyor. Mağdurum.  Yetkililerden yardım bekliyorum." dedi.