Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılan Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanında tarifeli seferler bugün devam etti. İlçeye 5 kilometre mesafede yapılan Selahaddin Eyyubi Havalimanından İstanbul’a gitmek için önceden bilet alan vatandaşlar, bugün uçuş saatinden bir saat önce havalimanına gelerek işlemlerini yaptı. Daha önce 4 saat uzaklıkta bulunan Van Ferit Melen Havalimanını kullanmak zorunda olan Hakkarililer, Yüksekova’dan iki saatte İstanbul’a gidecek olmanın heyecanını yaşadı. Bagajlarını teslim eden yolcular uçaklarını bekledi.
İstanbul’a uçacak yolculardan Erhan Derinsu, havalimanının Yüksekova için çok büyük bir hizmet olduğunu belirterek, “Güzel olmuş. Birazdan İstanbul’a gideceğim. Uçağım 12.00’de kalkacak. Daha önce Van’a gitmek zorunda kalıyorduk, bu da çok zordu. Bizim için güzel oldu. Daha güzel şeyler de olabilir. Şimdi Yüksekova’dan uçmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Bedirhan Çalık da, Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nın açılması ile ilk kez Yüksekova’dan İstanbul’a uçacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Çalık, bu havaalanının Hakkâri merkez ve ilçeleri için çok iyi bir hizmet olduğunu belirterek "İnşallah bu şekilde devam eder. Eskiden buradan minibüsle Van’a gidiyorduk, bazen yolcular uçaklarına yetişemiyordu” diye konuştu.
Yüksekova’da bir havalimanının açılmasının çok iyi olduğunu belirten Osman Çalışkan isimli vatandaş da, “Daha önce biz Van’a gitmek zorunda kalıyorduk. Bazen yollarda 4-5 kontrol noktasından geçmek zorunda kalıyorduk. Bu kontrol noktalarında yarım saat gecikebiliyorduk. Bagajlarımız aranıyordu. Yüksekova havalimanı, Yüksekova halkı için çok güzel bir yatırım oldu” ifadelerini kullandı.