Sekvan KÜDEN/ ŞIRNAK, ()- MHP Şırnak Milletvekili adayı Şahin Sazak, seçim çalışmaları kapsamında Türk Eğitim Sen Şırnak Şubesi'i ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Akşam saat 5'ten sonra, sabah 6'ya kadar devlet maalesef Şırnak'ta yok" dedi.
MHP Şırnak Milletvekili adayı Şahin Sazak, seçim çalışmaları kapsamında Türk Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar'ı ziyaret etti. Sazak, beraberinde bir grup partiliyle birlikte ziyaret ettiği Sendika Başkanı Tatar'a verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti.
Burada yaptığı konuşmaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin selamlarını ileterek başlayan Sazak, "Düne kadar bize Sivas'ın ötesine gidemiyor diyen şahıslar, kendileri özel ordu, emniyet güçleri ve binlerce korumayla geldikleri yere biz yüreğimizi koyaraktan, sadece 3 kişi geldik. Bununla da gurur duyuyoruz. Burada çok güzel bir karşılama oldu bize. Ülkücü camia ve vatandaşlar tarafından sempatiyle karşılandık" dedi.
Şırnak kent merkezinde akşam saat 17.00 ila sabah saat 06.00'a devletin olmadığını ileri süren MHP'li Sazak, "Bölge halkının büyük sorunları var. Maalesef Şırnak merkezde ve ilçelerde dahil olmak üzere, devlet burada yok arkadaşlar. Akşam saat 5'ten sonra, sabah 6'ya kadar devlet maalesef Şırnak'ta yok. Emniyet güçlerinin, ordu kuvvetlerinin can güvenliği yok. Esnafın, halkın aynı şekilde. Öğretmen arkadaşlarımızla, esnafımızla, halkımızla köylere ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerde devletin burada olmadığını izlenimini gördük. Biz diyoruz ki, böyle bir şey olmasın. Bir tane Türkiye var. Başka bir Türkiye yok. Kürd'ü, Türk'ü, Alevi'si, Sünni'si hepsi bir milletiz, bir ulusuz. Dış ve iç mihrakların oyununa gelmeyelim. Bu oyunu bozalım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI