BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, ramazan ayının ilk sahurunu Salmantaş Tüneli inşaatında çalışan işçilerle yaptı.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 23 Ağustos 2012'de temeli atılan Bayburt-Araklı Dağbaşı Uğrak yolundaki Salmankaş Tüneli'ne gelen Odabaş, burada ilgililerden tünel inşaatı hakkında bilgi alarak bir süre işçilerle sohbet etti.

Vali Odabaş, daha sonra tünel inşaatında çalışan işçilerle birlikte şantiye sahasında ramazan ayının ilk sahurunu yaptı.

Sahur sofrasında gazetecilere tünelle ilgili değerlendirmelerde bulunan Odabaş, "Salmankaş Tüneli Bayburt'un denize ve sahile açılan kapısı durumunda olacak. Özellikle yoğun kış şartlarının yaşandığı ilimizde tünelle birlikte yaz, kış ulaşım aksamadan devam edecek. 2012 yılında her biri 4 bin 30 metrelik 2 tüpten oluşan tünel çalışmalarında ilk tüpte kazı işlemleri geçen yıl tamamlandı" dedi.

Odabaş, kazı işlemleri tamamlanan birinci tüpten zaman zaman araçların kontrollü geçişine izin verildiğini ifade ederek, "Tünelin tamamlanarak trafiğe açılmasıyla sürücülerimiz de rahatlayacak. Tünelin faaliyete geçmesiyle Bayburt'un turizm sektörü başta olmak üzere sosyal ve ekonomik hayatında da önemli gelişmeleri beraberinde getireceğine inancım tamdır" diye konuştu.