KARABÜK (AA) - Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, mesleğinde 29 seneyi geride bıraktığını belirterek, sonuca dayalı meslekte yüksekte kalmanın kolay olmadığını söyledi.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya gelen Vural,  teknik direktör olmak için gittiği Almanya'da bir sene inşaatlarda çalıştığını anlattı.

Vural, Köln Spor Akademisi'ne zor şartlar altında kayıt olmayı başardığını vurgulayarak, teknik direktör olmayı çok istediğini ve bu hedefe ulaştığını dile getirdi.

Vural, Türkiye'deki antrenörlerin modern futbola uygun yetiştirilmediğini savunarak, "Yetiştirecek kişi olmadığından Türk çalıştırıcıları günümüzün gerisinde kalıyor. Futbolun çok içeriği var. Öyle bir olay yapıyorsunuz ki dinleri, dilleri ve renkleri farklı insanlar geliyor. Bu kadar farklı grupları bir araya getiren başka bir sosyal aktivite var mı? Yok. Yani futbol spor değil. Çok önemli bir sosyal olay" diye konuştu.

Bir öğrencinin, "Yılmaz Vural, küme düşmeye oynayan takımlara sonradan teknik adam olarak geliyor. Sizi lig başında dört büyüklerde veya başka bir kulüpte görebilecek miyiz?" sorusuna üzerine Vural, şöyle konuştu:

"Yok, göremeyeceksiniz. Benim uzmanlık branşım bu oldu. Yöneticilere soruyorum. '13 maç kalmış, beni buraya getiriyorsun. Ben bu kadar uzmansam eğer niye beni başında getirmezsin be kardeşim'. Çok stresli bir iş yapıyoruz. Benim için Daum hep figür olmuştur. Tesadüfen işte o da Köln Spor Akademisi'nde okuyordu. Orada sünepe bir adamdı. Köln takımının altyapı takımlarını çalıştırıyordu. Bu adam Türkiye'ye geldi. Bu adam beden eğitimi öğretmeniydi. O günden beri uğraştım onunla. Benimle konuşmuyor tabii. Ona verdiğiniz değere bakın, bana verdiğiniz değere bakın. Burada ayrımcılık var maalesef. "

Alex Ferguson'un Manchester United'da 27 sene çalıştığını hatırlatan Vural, "O Manchester'da 1986 yılında göreve başladığında ben de Malatyaspor'da göreve başladım. Ben 25 takım değiştirdim. Adamın bir takımda hayatı bitti. Bu ülke beni kullanmadı, kullanamadı" diye konuştu.

Vural, Kardemir Karabükspor'un tüm maçlarını kazanabilecek güçte olduğunu ve ligde kalmayı başaracaklarını sözlerine ekledi.