Edinilen bilgiye göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda bir eve düzenlenen baskında önemli bilgi, kroki ve notlar ele geçirildi. Kağıt parçalarına yazılı mesajlar ile krokileri inceleyen ekipler, terör örgütü PKK'nın batı illerine yaymaya çalıştığı eylem planlarını tek tek deşifre etti.

HAİNLER ÖZELİKLE İZMİR'İ SEÇTİ
Ele geçen bilgilerle İzmir Cumhuriyet Başsavcısı talimatıyla güvenlik güçleri, Çiğli ve Gaziemir ilçelerinde toprağa gömülü sekiz av tüfeği, Konak ilçesinde gömülü 17 kilogram patlayıcı ile teröristlerin sığınak olarak kullandığı Buca Kaynaklar Bölgesi ve Kemalpaşa Nif Dağı'nda sığınak olarak kullanılan beş mağara buldu. Gömülü bulunan av tüfeklerinin, kentte infiale neden olacak kahvehane, dernek binası saldırısı gibi ses getirici olaylarda kullanılmasının planlandığı öğrenildi.



SÖZDE EGE YAPILANMASI ÇÖKERTİLDİ
Örgütün, sözde Ege Bölgesi'ndeki illerde yeni bir yapılanmaya gitmek için batıya örgüt elemanlarını gönderdiği belirtildi. Bu çalışmalar doğrultusunda bir süre önce, bombalı saldırı hazırlığında bulunan terör örgütünün dağ kadrosundan 2 kişinin de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalandı, bunlardan 9’u tutuklandı.