18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından Alzheimer Hastasına Yaklaşım konulu konferans düzenlendi.
Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, öğretim elamanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu, Aşılar, Türkiye ve dünya genelinde yaşlı nüfus oranının arttığına dikkati çekerek bu artış ile birlikte tıbbi ve sosyal birçok ihtiyacın ortaya çıktığını belirtti. Aşılar, yaşlı sağlının korunması için toplumun her kesimine görev ve sorumluluk düştüğünü ifade ederek konuşmasını tamamladı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Üniversite Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Psikiyatri ve Klinik Uzmanı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdet Gül, Alzheimer Hastasına Yaklaşım başlıklı sunumunda; alzheimer hastalarının bilinçsel işlevlerinin bir kısmının ciddi bir şekilde bozulduğunu, motor yetilerinin bir kısmının kaybolduğunu ve kişilik dahil sosyal ve mesleki işlevselliğinin olumsuz yönde etkilendiğine dikkati çekti. Gül, konuşmasının devamında alzheimer hastalarına nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatarak dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Program sonunda Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, Prof. Dr. Vahdet Gül’e teşekkür plaketi takdim etti.