Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda eğitim gören kız öğrenciler, yangınla mücadele edebildiklerini başarılı araç yangını tatbikatıyla gösterdiler.
Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı bahçesinde düzenlenen araç yangını tatbikatında tamamen kız öğrencilerden oluşan ekip görev aldı. Benzin dökülerek yakılan aracı, 11 kız öğrenci müdahale ederek söndürmeye çalıştı. İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümünde öğrenimlerini sürdüren geleceğin kadın itfaiyecileri, bu mesleğin sadece erkeklere özgü olmadığını kanıtlar nitelikte bir tatbikat gerçekleştirdi. Yanan aracın yanına itfaiye aracıyla gelen kız öğrencilerden oluşan 11 kişilik ekip korkusuzca yangına müdahale etti. İtfaiye aracından hızlı bir şekilde inen ve yangın alanında hemen görev yerlerine geçen itfaiyeci kızlar, hiç zorlanmadan bu mesleği yapabileceklerini gösterdi.
KADIN İTFAİYECİLERE GÜVEN TAM
Alevleri söndürdükten sonra araç üzerinde soğutma çalışmaları yapmayı da ihmal etmeyen kadın itfaiyecileri, çalışma sonrası ilk kutlayan Ankara İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi kutladı. Sipahi, kadın itfaiyecileri tek tek kutladıktan sonra kendilerine güvendiğini ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını kaydetti.
KADINLAR KORKUSUZCA ALEVLERE DALDI
Yangına müdahale sırasında büyük çaba gösteren kadın itfaiyeciler, yangına müdahale sırasında korkmadıklarını ve ilk tatbikatları olmasına rağmen kendilerine güvendiklerini kaydettiler. Kadın itfaiyeciler, aileleri tarafından destek gördüklerini ve itfaiyecilik mesleğinin sadece erkeklerin yapabileceği bir meslek olmadığını gösterdiklerini söylediler.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başkanlıkta eğitim gören kadın öğrencilerden 10. ve 11. sınıf olanlar haftada 3 gün eğitim görürken, 12. sınıflar 3 gün staj görüyor. 12. sınıflar gördükleri staj çerçevesinde yangına giden itfaiye erleriyle birlikte olay yerine gidiyor.
K-9 ARAMA KURTARMA EKİBİ GÜVEN VERDİ
Ayrıca Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren K-9 Arama Kurtarma Ekibi de küçük bir arama kurtarma tatbikatı sergiledi. Bina içerisinde saklanan İHA kameramanını, kalp atışlarını ve kokusunu alarak kısa sürede bulan “Şivas” isimli K-9 Alman kurdu, havlayarak ekiplere haber verdi. “Şivas” sahibiyle olan uyumunu da yaptıkları itaat şovuyla gözler önüne serdi. “Şivas”ın yapılan son yarışmada ikinci olduğu öğrenildi.