Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent turizmine ivme kazandıracak projesi Ankapark, içeriğindeki etkinliklerin ipuçlarını bir bir vermeye başladı. Büyükşehir, bu amaçla AOÇ Kavşağı’na 3,5 metre yüksekliğinde, CNC kesimiyle (3 boyutlu kesim) yapılan granit mermer otorobot heykeli yerleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi’ni, Ankapark’taki en büyük etkinliklerinden biri otorobotların savaşının yer alacağı “4D” sinema olacak. Dünyanın en büyük hareketli platforma sahip 4D sinema sisteminin yer alacağı 2 bin metrekarelik dev çadırda, 250 kişilik gruplar halindeki ziyaretçiler otorobotlarla birlikte dünyayı kurtaracak. Birbirinden değişik yüzlerce aktivite ile her yaş grubundan vatandaşların öğrenip, gönlünce vakit geçireceği Ankapark’ta en çok ilgi toplayacak çadırlardan biri de otorobotların sinema gösterisi olacak.
ODTÜ Teknokent’teki Türk mühendisler tarafından tasarlanan platformdaki 4D sinema keyfi, Çin’deki hurda araç parçalarından imal edilen, hareketli, ışıklı ve konuşabilen 12 adet dev otorobotun karşılayacağı çadırda yaşanacak. Boyları 3 ila 12 metre arasında değişen 12 otorobotla dev çadıra gelecek olan ziyaretçiler, 200-250 kişilik gruplar halinde 12 dakikalık 4D sinema sistemiyle dünyayı kurtaracak. Çadırda ziyaretçileri muhteşem bir kahramanlık hikayesinin içerisine alacak olan sinemanın konusu kısaca şöyle:
“Çadır içerisine girecek olan kalabalık ziyaretçi gruba, ilk önce seçilmiş kişi oldukları anlatılacak ve özel kaskları giydirilerek, uzay gemisi şeklindeki platforma geçmeleri istenecek. Burada yok olmak üzere olan dünyanın içerisinde uzaylılarla yaşanacak savaşın içerisine girecek olan ziyaretçiler, dünyayı kurtarmak üzere uzayda bulunan üsse doğru yola çıkarak, otorobotlar arasında yaşanan savaşa dahil olacak. Savaşın kazanılmasının ardından ‘dünyayı kurtarmış kahramanlar’ olarak Ankapark’a dönecek ziyaretçiler, muhteşem bir sinema keyfinin içerisinde yaşayarak, dev Temapark’taki diğer oyuncaklardaki muhteşem eğlencenin tadına varabilecek.”