Fransa'daki terörist saldırıların ardından bölgede bulunan Türk tiyatro sanatçısı Sedef Ecer, yaşanan gelişmeleri sıcağı sıcağına Twitter'dan bildirdi. Saldırının ilk anlarından itibaren yaşananları değerlendiren Ecer, saldırıdan dakikalar sonra, "Olaylar bizim mahallede ve sürekli gittiğimiz yerlerde oldu ama iyiyiz merak etmeyin. Biri 10 yıldır gittiğimiz Kamboçya lokantası, diğeri de yine çok gittiğimiz konser salonu. Şu anda full dolu konser salonunun içindeler. Eğer ateş açarlarsa çok büyük bir bilanço çıkar." yorumunda bulundu.

"İNSANLAR CESETLERİ KAPATMAK İÇİN BALKONLARDAN ÇARŞAF ATIYORDU"

İnsanların balkonlarından cesetleri kapatmak için çarşaflar attığını aktaran ve stattaki seyircilerin saldırılardan haberdar olmadığını duyuran Ecer, şöyle devam etti:

"Bataclan konser salonu Charlie'nin mekanına çok yakın olduğundan 7 Ocak travması başladı. Mahalle olduğu gibi kapalı. Polis çok gergin. Republique Meydanı'ndan çıkan tüm bulvarlar ve kanal kıyısı olduğu gibi kapalı. Bataclan konser salonunda 3 terörist var diyorlar. Bir tanık arabadan inip Bataclan kafenin terasına ateş açtılar diyor."


SALONUN KAPASİTESİ 1500

'Maskesiz ve silahlılar' yorumunda bulunan Ecer, "Haberciler sokaklarda savaş sahneleri yaşanıyor, 'sokağa çıkmayın' diyor. Rock konserine gitmiş yüzlerce genç hâlâ Bataclan'da esir. Salon kapasitesi 1500. Ne kadarı dışarı çıkabildi bilmiyoruz." dedi.

Çocuklarına 'okullar yarın kapalı' mesajlarının geldiğini açıklayan sanatçı, olayla ilgili diğer detayları şöyle anlattı:

"POLİS 'BİRKAÇ HAFTADIR SALDIRILARI BEKLİYORDUK' DEMİŞ"

"Bataclan'da sahnedeki müzisyenlerin hepsi öldürülmüş diyorlar. Bastille République arası da tamamen kapalı. 5 metro hattı kapanmış. Az önce Bataclan'dan patlama sesleri gelmiş ama bomba sesi değil diyorlar. 50 metre ilerideki arkadaşıma bile gidemiyorum. Kanal kıyısı polis dolu. Polisin elit timleri 'birkaç haftadır saldırıları bekliyorduk.' demiş.

30 Kasım'da Paris'te toplanacak COP21 zirvesi iptal edilebilir. Bazı partiler seçim kampanyasını kesebilir."

HÂLÂ RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen eş zamanlı saldırılarla ilgili resmi olarak hâlâ açıklanmış bir bilgi yok. Ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Hollande, bu sabah kabineyi topladı. Yapılacak açıklamalar ve atılacak adımlar da bu toplantı sonrası netleşecek.

GÖRGÜ TANIKLARI: SALDIRGANLARIN BAZILARI OLAY YERİNDEN ARAÇLA KAÇTI

Kentte en az 6 noktada düzenlenen saldırılarda 140 kişinin öldüğü bilgileri var. Bazı medya organları bu sayıyı 160'a yakın olarak veriyor. 8 saldırganın öldüğü bilgisi de var. Ancak görgü tanıklarının anlattığına göre, saldırganların bazıları araçla olay yerinden kaçtı.

BBC'ye bilgi veren Paris saldırılarının görgü tanığı, olayları evinin penceresinden gördüğünü ifade etti:
"Pencereye koştuğumda sokağın ortasında elinde kalaşnikof olan bir adam gördüm. Bir köşeye siper alıp rastgele ateş açmaya başladı. Sonra bir araba hızla yanına yanaştı, silahlı kişi arabaya binip uzaklaştı. İnsanların birer birer yere düşüşünü gördüm. Daha sonra polisi aradım. Aşağı indiğimde taranan barda en az 4-5 ölü olduğunu fark ettim."

"İNSANLARIN OTURDUKLARI SANDALYELERDEN DÜŞÜŞLERİNİ GÖRDÜM"

Guardian gazetesine konuşan 43 yaşındaki psikoterapist Mark Colclough, silahlı saldırganın siyah askeri kıyafetler giymiş birisi olduğunu ve elindeki uzun namlulu tüfeği kullanmayı bildiğini söylüyor:


"Nişan alma pozisyonunda duruyordu. Sağ bacağı önde, sol bacağı arkada, sol omuzunun üzerinden nişan alıyordu. Tüfeğin dipçiğini sol omzuna yaslamıştı. Solak olduğunu sanıyorum. Üzerindeki tüm kıyafetler siyah tonlarındaydı ve askeri kıyafetlere benziyordu. Özel harekât askerleri gibi gözüküyordu. Tetiği kısa aralıklarla basarak her seferinde 3'er 4'er mermi ateşliyordu. Tamemen hedef seçerek ateş açan profesyonel bir asker gibiydi. Lokantada oturan 3-4 kişiyi öldürdü. Oturdukları sandalyelerden düşüşlerini gördüm."