Bu yıl daha uzun süren yaz tatilinin sonra ermesinin ardından turizm beldelerindeki barınaklar sahipleri tarafından terk edilen hayvanlarla doldu.
Yetkililer hayvan sahiplenmek ne kadar güzel bir davranış ise bir süre sonra o hayvanı sahipsiz bırakıp sokağa terk etmenin o kadar kötü bir davranış olduğunu belirterek özellikle tatil beldelerinde pek çok köpeğin bir anda kimsesiz ve aç susuz yaşamaya mahkum edildiği belirtildi.
Türkiye’de pek çok velinin çocuğuna yaz tatili başlangıcında karne hediyesi olarak kedi köpek aldığını belirten Aydın’daki hayvan severlerden Nihat Gütmaç, yaz tatilinin sora ermesi ile birlikte tatil beldelerinde onlarca hayvanın sokağa terk edildiğini belirtti. Şu anda Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı, Didim, Akbük gibi çeşitli tatil beldelerinde yaz boyunca sahiplerine gerek bekçilik gerekse yoldaşlık eden köpeklerin tatilin bitmesiile birlikte kaderine terk edildiği öğrenildi. Doğal yaşamdan koparılıp ev hayatına alışan bir köpeğin yeniden doğal ortamda kendi imkanları ile yaşamasının çok güç olduğunu belirten hayvan severler sahibine olan sadakat ve yüksek vefası ile tanınan köpeklerin terk edildiklerinde ciddi depresyon yaşadığı belirtildi.
“TERK EDİLEN KÖPEKLER GÜNLERCE AĞLIYOR”
Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince özellikle tatil beldelerinde terk edilmiş köpekler toplanarak hayvan barınaklarına getiriliyor. Bir çoğu açlıktan ve özellikle depresyondan bitkin halde olan köpeklerin günlerce ağladığını belirten barınak görevlisi ve hayvan sever Nihat Gütmaç, “Köpekler insanların en sadık dostlarıdır. Gerçekten çok vefalı hayvanlardır. Hayatını adadığı sahipleri tarafından göz göre göre terk edilen hayvanların büyük bir kısmı ciddi bir depresyona giriyor. Sokakta bulup barınağa getirdiğimiz hayvanlardan günlerce gözyaşı döküp ağlayanları görüyoruz. Hayvan edinenler terk ederken lütfen bunun sorumluluğunu da düşünsünler. Terk edilen hayvanlar zannetmesinler ki bir şey bilmiyor. Hissiyatı oldukça yüksek olan köpekler sahipleri eşyaları arabaya yükleyip giderken terk edildiklerini anlıyor” diye konuştu.