İSTANBUL Gazi Mahallesi’nde 99 gün önce bir magandanın tabancasından çıkan kurşunun ensesinden omuriliğine isabet etmesi sonucu göğüsten alt tarafı felç olan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş’un iyileşmesi için seferber olan ailesi çaresizlik içerisinde kıvranıyor. Hastane kapısından ayrılamayan baba Bülent Çavuş, "Emre’nin yoğun bakım, dahiliye ve fizik tedavi üniteleri olan özel hastaneye alınması gerek. Buna gücümüz yetmiyor" dedi.
Olay, 2 Ağustos akşamı meydana geldi. Arkadaşları ile evden ayrıldıktan 40 dakika sonra bir magandanın 3 el ateş etmesi sonucu ensesinden yaralanan lise 2’nci sınıf öğrencisi Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Sadi Sun Yoğun Bakım Servisi'nde yapılan müdahalelerle yaşama döndürülen Çavuş’un omuriliğinin zedelendiği belirlenirken göğsünün altından itibaren felç olduğu açıklandı. Yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi, 2 çocuk babası Bülent Çavuş, 4 arkadaşı ile birlikte yürürken vurulan oğlu ile ilgili 6 kişinin ifade verdiklerini, bu güne kadar failin yakalanamadığını, o günden bu yana hastane kapısından ayrılamadıklarını söyledi. Failin yakalanması halinde biraz olsun huzura kavuşacaklarını anlatan gözü yaşlı baba, dik durmaya çalıştıklarını, bugüne kadar birçok üst düzey politikacı ve yerel yöneticinin kendilerine destek ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Bülent Çavuş, Sultangazi Emniyet Müdürlüğü'nden magandanın yakalanması konusunda kendilerine "Bekleyin" denildiğini vurgularken, "Devlet büyüktür. Devletten başka bir umudumuz yok" dedi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın oğlu için 3 parçadan oluşan solunum cihazını aldığını belirten Bülent Çavuş, seçim döneminde politikacı ve yerel yöneticilerin destek ziyaretleri ardından çaresiz, umutla beklediklerini kaydederek şunları söyledi:
"Eşim Zeynep ile perişan olduk. 99 gündür doğru-dürüst işimi yapamıyorum. Bütün siyasi partilerin yöneticileri geldi, ‘Seçim süreci bitsin, destek olacağız’ dediler, bekliyoruz. Oğlumun ayağa kalkabilmesi için fizik tedavi gerekiyor. Fizik tedavi için Kocaeli’ne götürdük, 2 gün sonra fenalaşınca sonra yine Cerrahpaşa'ya getirdik. Tedavi edilebilmesi için yoğun bakım, genel cerrahi ve fizik tedavinin aynı binada olduğu hastaneye götürülmesi gerek. Böyle bir hastanede 1 yıllık tedavi için 240 bin TL gerek. Bunu ödeyecek gücüm yok. Bu çok yüksek bir rakam. İstanbul’daki 39 belediye sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederlerse bu rakamı maganda kurbanı oğlum için bölüşüp ödeyebilirler."

FOTOĞRAFLI