Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya ve bağlı 19 ilçede taşkın riskini azaltma çalışmaları devam ediyor.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya ve ilçelerinde taşkın riskini azaltma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Özgür, “Antalya çok fazla taşkın yaşanan bir ilimiz. Bu çerçevede Antalya ilimiz için hayati önem arz eden konu taşkınlardır. Tamamladığımız 51 adet taşkın koruma tesisleri ile Antalya şehir merkezi, 71 meskûn mahal ve 95 bin 836 dekar arazisinin taşkın riskini azalttık. Manavgat ilçemizde de kış mevsimi öncesinde görev alanımızda olan dere ve kanallarda yaptığımız çalışmalar ile taşkın riskini azaltmaya çalışıyoruz” dedi.
Manavgat’ta 60 bin dekar alanda taşkın riskinin azaldığını kaydeden Özgür, “Manavgat Karaöz, Çolaklı Şarlavuk, Evrenseki Kömürcüler, Ilıca Deresi temizliği ile Naras, Akçay, Kelçay dereleri sedde çalışmaları ve Kalemler Mahallesi D-2.1 Dranaj Kanalı, D-11 Drenaj Kanalı, Sorgun Acısu Deresi D-8 Tahliyesi Kanalı, Manavgat Şehir içi Taşkın Kanalları Temizliği, Kırımlıoğlu Kanalı, Keleş Deresi, Nifrit Deresi, Karpuz Çayı Yatak Tanzimi, Çenger Deresi Çıkış Ağzı, Ebe Deresi, Çenger Anbar Deresi Temizlikleri tamamlandı.”