Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, genç girişimcinin kurduğu et tavuğu işletmesine 477 bin 568 TL hibe desteği verdi.
Aydınlı genç girişimci Hüseyin Özkan, 11. Çağrı döneminde TKDK Aydın İl Koordinatörlüğüne sunmuş olduğu 868 bin 307 TL bütçeli projesi ile TKDK’dan yüzde 55 oranında 477 bin 568 TL hibe desteği alarak Aydın’ın Köşk ilçesinde 28 bin 288 adet kapasiteli modern bir et tavuğu işletmesi kurdu.
Kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan yatırımı ve TKDK’nın vermiş olduğu destekler hakkında konuşan proje sahibi Hüseyin Özkan, TKDK tarafından verilen geri ödemesiz hibelerin yapılacak yatırımların anahtarı konumunda olduğunu belirterek, “ Veterinerlik fakültesi hayvan besleme ana bilim dalında et tavukçuluğu üzerine yüksek lisans yaptım. Çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyesi ve tanıtım afişleri sayesinde TKDK’yı tanıdım. Danışman firmalar aracılığıyla hazırlamış olduğum projeyi TKDK Aydın İl Koordinatörlüğüne sundum. Projemin kabulünün ardından Kurum ile sözleşme imzaladık ve yatırımımıza başladık. TKDK sayesinde Aydın Merkeze bağlı Yavuzköy’de Kanatlı Et Üretimi üzerine 28 bin 288 adet kapasiteli et tavuğu işletmesi kurdum. Dışarıdan daha önce tarafıma söylenildiği gibi TKDK’nın zor prosedürleri olan bir kurum olmadığını yaşayarak öğrenmiş oldum. Gerek projemi sunma gerekse hayata geçirme aşamasında kurum çalışanların göstermiş olduğu ilgi ve gayretleri için tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. TKDK hibe desteklerinin bulunmaz bir fırsat olduğunun altını çizerek, İlerleyen dönemlerde broyler veya Büyükbaş et besiciliği üzerine tekrar proje sunmayı düşündüğümü de belirmek isterim” dedi.
TKDK Aydın İl Koordinatörlüğünün vermiş olduğu destekler ve kurum çalışanlarının emekleri sayesinde kurulan işletmeleri görmenin mutluluğunu ifade eden TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi de, “TKDK’nın verdiği hibe fonlarıyla kurulan Broyler işletmeleri kendilerini çok kısa zamanda amorti etmekte ve kara geçmektedirler. TKDK desteği ile kurulan işletmeler AB standartlarında, hayvan sağlığı ve refahına uygun modern tesisler olarak inşa edilmektedir. Yatırımcılar İnşaat işlerinde temel kazısından çatısına kadar yapılan inşaat harcamalarının tamamında, ayrıca her yatırım alanı için desteklenecek makine ekipmanlarda KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf olacaklardır. Aydın’da sadece tarım ve hayvancılık alanlarında değil kırsal alana yapılacak yatırımlar için de desteklerimiz bulunmakta, çok çeşitli sektörlerde yatırımlar TKDK hibeleri ile gerçekleşebilir dolayısı ile Aydın iline yatırım yapmak isteyen vatandaşlar yatırım öncesinde mutlaka TKDK ile irtibata geçmelidir” diye konuştu.