ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde araç trafiğine kapatılıp yayalaştırılan Atatürk Bulvarı'nda halk, belediyenin aldığı golf aracıyla ücretsiz geziyor.
Çaycuma Belediyesi, ilçe merkezindeki Çay Mahallesi Atatürk Bulvarı'nı araç trafiğine kapattı. Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı, yaklaşık 1 kilometrelik alanda halkın ulaşımının sağlanması ve daha rahat gezebilmesi için elektrikli golf aracı aldı. Halk, 7 kişilik golf aracından ücretsiz yararlanıyor. Özellikle yaşlı, elinde eşyası olanların ulaşımı golf aracı ile sağlanıyor. Çarşı bölgesinde zabıta ekipleri de elektrikli bisikletlerle (ginger) devriye gezerek hizmet sunuyor.
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye olarak birinci önceliklerinin yayalar olduğunu söyledi. Şehir planlamasının iyi yapılamaması sonucu halkın gezi alanlarının daraldığını ifade eden Başkan Kantarcı, şöyle konuştu:
"Biz, ilçenin çarşı bölgesini tamamen yayalaştırdık. Herkesin de yürüyemeyeceğini, alışveriş yapması sonucu elinde eşyası olacağını düşünerek çevre dostu elektrikli araçların bu işi kolaylaştıracağını düşündük. Halkımız çok memnun kaldı. Elektrikli olması nedeniyle belediyeye bir külfeti yok. Bir gideri de yok. Yaya bölgesi içerisinde sürekli gezerek insanlara hizmet veriyor. Yaklaşık 40 bin lira civarında."
Başkan Kantarcı, yapımı devam eden ve yakında hizmete girecek olan 16 kişi kapasiteli mini trenin de aynı bölgede halka hizmet vereceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI