Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yayılan ”31 Aralık 2016 tarihine kadar mevcut ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiği; aksi takdirde yılbaşından sonra tam teşekkülü sağlık raporunun hastanelerden alınacağı ve 400-500 TL arası ücret ödenmek zorunda kalınacağı” iddiası ile ilgili aile hekimlerinden açıklama geldi.

'YENİ EHLİYET İÇİN 500 TL'YE SAĞLIK RAPORU' İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Bu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Erkut Coşkun, “01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereğince ehliyetler 2020 yılına kadar şu anda da yürürlükte olan koşullar dahilinde yenilenebilecektir.” açıklamasını yaptı.

Coşkun’un açıklaması şöyle:

“Sürücü olabilir belgesini yenileyecek vatandaşlarımızın sağlık koşullarıyla ilgil olarak müracaat ettiği hekim, değerlendirmesini yaparak muayene ve tetkikler sonucunda kişinin istenen koşulları taşıdığına kanaat getirirse ilgili sağlık raporunu verebilir. Bu esnada hekim herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşırsa veya ileri tetkik ihtiyacı duyarsa uzmanınca muayenesi için ilgili branşa sevk yapacaktır. ”

'EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU HEYETLER BÜNYESİNDE VERİLSİN'

Coşkun açıklamasında, bu raporların aile sağlığı merkezlerinde verilmesine yönelik kararla ilgili olarak da şunları söyledi: “Bu noktada asıl olan ve Sağlık Bakanlığımızdan talebimiz, ehliyet için gerekli sağlık raporlarının hastaneler bünyesinde oluşturulacak heyetler tarafından ücretsiz olarak tanzim edilmesi, böylece oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesidir.

Unutmayalım ki trafik kazalarının yüzde 85'i sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Dünya standartlarına uygun hale getirilen 'Sürücü Olabilir' sağlık koşulları, bizler ve geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak içindir. Siz değerli halkımızın müracaat ettiğiniz hekimin kararlarına riayet etmenizi ve resmi makamlarca açıklanmamış sadece söylenti şeklindeki haberlere itibar etmemenizi rica ederiz.”

Posta