GİRESUN (AA) - Görele'de Giresun Üniversitesi AR-GE koordinatörlüğü tarafından ilçenin sorunları ve talepler hakkında toplantı düzenlendi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Ünal Kılıçarslan, Görele'nin Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Giresun'un önemli ve güçlü bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.

İlçeyi geliştirecek kaynaklar bulunmadığı için Görele'nin sürekli kan kaybettiğini belirten Kılıçarslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görele hem Giresun'da hem de Karadeniz'de en önemli, güçlü bir yerleşim yeridir. İlçemiz merkez olmak üzere köylerde nasıl bir çalışma yürüterek, ilçenin ihtiyacı olan konaklama, kırsal kalkınma, fındık bazlı, kültür ve sanat, turizm açısından birçok sorunları nasıl hizmete çevirebiliriz, İlçemizin artılarını ve eksilerini ortaya koyarak, eksilerini ise artıya çevirmek için burada bir fikir alışverişinde bulunacağız."

Belediye Başkanı Tolga Erener ise Görele'nin potansiyel olarak çok büyük bir ilçe olduğunu belirterek, belediye olarak Görele'yi ileri taşımaya, daha yaşanılabilir bir kent haline getirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Giresun Üniversitesi AR-GE Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci, yerel yönetimden ilçenin eksilerini fırsata çevirmek için Giresun Üniversitesi AR-GE bölümüne başvurmalarını istedi.