TTB, SES, THİV, TPD, ATUD ve Bölge Tabip Odaları temsilcilerinden oluşan bir heyet, Nusaybin, Cizre ve Silopi’de incelemelerde bulunmak üzere yola çıktı.
TTB Merkez Konseyi, SES, THİV, TPD, ATUD ve Bölge Tabip Odaları temsilcilerinden oluşan bir heyet, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere, olayların yoğun yaşandığı Nusaybin, Cizre ve Silopi’ye hareket etti. Heyette bulunan TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, “Bizler, her koşulda çatışmalara karşı barışı, ölümlere karşı yaşamı, eşitsizliklere karşı eşitliği savunmanın iyi bir hekimlik ve kamusal değer olduğunun bilincindeyiz. Bunun bilinciyle çalışıyoruz ve ilgili kesimler de bu bilinçle davranmalıdır. Son dönemlerde sağlıkçılara ve sağlık kurumlarına yapılan saldırılar bölgenin sağlık ortamına zarar veriyor. Şimdiden birçok sağlıkçı istifa etti veya istifa etmeyi düşünüyor hale geldi. Bu duyum devam ederse ve önü alınamazsa bölgede ciddi sağlık sorunları baş gösterecek. En kuralsız Savaş ortamlarında bile taraflar sağlıkçılara ve sağlık kurumlarına gereken hürmet ve nezaketi biran olsun elinden bırakmamalıdır. Zor şartlar altında bölgede hizmet veren biz sağlık emekçilerine gereken hassasiyet gösterilmeli, çalışmalarımıza silahların gölgesi engel olmamalıdır" dedi.
İlerleyen zamanlarda çalışmalarının sonuçlarını raporlayarak kamu ile paylaşacaklarını belirten heyet, kaymakamlık, belediye başkanları, başhekimler ve çeşitli kurumları ziyaret ederek, görüşmeler gerçekleştirecek.