Muhammet KAÇAR/RİZE,()- ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, Beşiktaş karşısında minimum hatayla oynamak zorunda olduklarını söyledi.
Mehmet Cengiz Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Hikmet Karaman, ara transferde 2 oyuncu aldıklarını hatırlatırken şöyle konuştu:
"Ancak oyuncu göndermek de kolay değil. Yabancı oyuncu almak için elindekini göndereceksin. Bunun maliyeti var. Gönül isterdi ki 2 transfer daha yapalım. Mustafa Yumlu, 3 defa aradı, (Hakkını helal et hocam) dedi. Eskişehirspor'a üzülerek gitti. Biz onu istemiştik ama maalesef o transfer olmadı. İki yabancı oyuncu alarak isabetli karar verdik. Asya ve Afrika Kupası, Anadolu takımları için büyük bir handikap. Sözleşmeleri yaparken dikkatli olmak zorundayız. Asya ve Afrika Kupasına oyuncu gönderiyorum, sakatlandığında bunun hesabını kim ödeyecek? Onlar yokken 3 maç kaybedersem, bunun zararını kim çekecek?"
"İÇ SAHADA KAZANAMAMAYI TANIMIYORUM"
Beşiktaş ile önhce Ziraat Türkiye Kupası'nda, heme ardından da ligde karşılaşacaklarını hatırlatan Hikmet Karaman, şöyle devam etti:
"Kupa maçı, oynamayan oyuncularımız ve Afrika kupasından gelen oyuncularımız için alternatif olacak. Hazırlık kampı eksikliklerini kupadaki Beşiktaş maçında gidereceğiz. Rakibimizle deplasmanda karşılaşsaydık, 2 maç bizim için handikap olabilirdi ama sahamızda oynadığımız için böyle olmaz. İç sahada kazanamama dedikodusuna son vermemiz lazım. İç sahada kazanamıyorsak, bir şeyleri eksik yapıyoruz, demektir. Kazanamama diye bir şey tanımıyorum. Kaleye şutu olmayan, en az atak yapan, en az gol atan ve en çok gol yiyen takımı aldım. Bunu geliştirmek kolay değil. Oyuncularımız bu gelişime cevap vermeye başladı."
"ÇOK İYİ BİR RAKİBE KARŞI OYNAYACAĞIZ"
Beşiktaş ile ligde oynayacakları 2 maçın da kendileri açısından çok önemli olduğunu, oyuncularına güvendiğini ifade eden Hikmet Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beşiktaş iyi bir takım ve karakterli bir oyuncu grubuna sahip. Birbiriyle iyi iletişim içerisinde olan bir takım. Demba Ba, Sosa, Cenk, Serdar, Gökhan Töre, Olcay, birbirlerini seven ve Biliç ile özdeşleşmiş bir kadro. Türkiye’de bana göre Beşiktaş bir kolej havası veriyor. Saha içerisinde de iyi futbol oynayan bir ekip. Her an gol atabilirler. Böyle bir takıma karşı oynayacağız. Minimum hata ile oynamamız lazım. Ben iyi bir maç çıkaracağımıza inanıyorum."
YILIN SPOR ADAMI ÖDÜLÜ
Bu arada 53 Gazeteciler Derneği tarafından geçen hafta düzenlenen 2014 Başarı Ödülleri töreninde, 'Yılın spor adamı' seçilen, ancak deplasman maçı nedeniyle katılamadığı törende ödülünü alamayan Hikmet Karaman'a basın toplantısından önce ödülü verildi.

FOTOĞRAFLI