Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk sahurunu vatandaşlarla birlikte yaptı.
Hz. Daniyal Peygamberin kabri yanında bulunan Kubatpaşa Medresesi’nde verilen sahurda Başkan Can, sıraya girip çorba ve kahvaltısını aldı.
Vatandaşların arasına oturan Başkan Can, ilk teravihi kıldıktan sonra sahura kalktıklarını “Sahur oruç tutacaklara berekettir” diyerek bereket Peygamberi olarak bilinen Hz. Daniyal Kabri yanında bulunan Kubatpaşa Medresesi’nde güzel bir sahur yaptıklarını ifade eden Başkan Can, “Güzel bir başlangıç oldu” dedi.
Tüm İslam alemin Ramazan ayını kutlayan Belediye Başkanı Şevket Can, “İnşallah bir sıkıntı yaşamadan bu Ramazan orucunu tutarız. Bir heyecan var ramazanın gelmesiyle birlikte, Allah herkesin oruçlarını kabul etsin. Ramazan ayında halkımızla gönüllerimizi birleştiriyoruz. Bu vesile ile Mübarek Ramazan ayının vatandaşlarımıza, memleketimize ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur, sevgi ve kardeşlikler getirmesini temenni ediyorum" dedi.
Yapılan ilk sahurun ve okunan duanın ardından ilk oruç tutuldu.