İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, İspanya'da eleştiri konusu oldu. Katalan ekibinin ligin 5. haftasında Celta Vigo ile oynadığı karşılaşmada sahadan 4-1 yenik ayrılmasının ardından yıldız isim Lionel Messi, eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

MESSI'DEN YÜZDE 9.6'LIK GOL ORANI
İspanyol basınında çıkan haberlerde Messi'nin bu sezon ligde çıktığı 5 karşılaşmada 31 kez gol girişiminde bulunmasına rağmen yalnızca 3 gollük performans sergilediği ve pozisyonların yüzde 9.6'sını gole çevirdiği belirtildi. Messi'nin geçtiğimiz sezon ki performansından uzak bir görüntü çizdiği belirtilen haberlerde, Neymar'ın 3, Suarez'in ise 1 gollük katkı sağladığı da kaydedildi. Luis Enrique'nin öğrencileri, ligde geride kalan 5 hafta da rakip fileleri 9 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü.
REAL MADRID İLE BÜYÜK FARK
La Liga'da 5 hafta sonunda 4 galibiyet, 1 beraberlik elde eden ve liderlik koltuğunda bulunan Real Madrid ise rakip fileleri 14 kez havalandırırken, kalesinde ise yalnızca 1 gol gördü. Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema takımına 5'er gollük katkı sağlarken, Gareth Bale ve James Rodriguez ise 2'şer kez gol sevinci yaşadı.