BODRUM'U SEL VURDU
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları çok sayıda aracı sürükleyip devirirken, sürücüler ölümden döndü. Yaşanan sel nedeniyle büyük maddi hasar oluştu.
Akşam saatlerinde ilçe merkezinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Şakir Caddesi ile Dere Sokak'taki 20'ye yakın araç sel suyuyla sürüklendi. Sel suyunun verdiği zararla cadde ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. Bir elektrik direğinin devrilmesi sonucu akıma kapılan sokak köpeği öldü. Sel suyunun çekilmesinden sonra ortaya ortaya çıkan tabloyu gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.
AKUT 45 KİŞİYİ KURTARDI
Bitez ve Ortakent -Yahşi mahallelerinde derelerin taşması sonucu 5 araç sürüklendi. Araçların içindeki insanları AKUT ekipleri son anda kurtardı. Evlerde ve araçlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişi AKUT ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bodrum ile Konacık Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalırken, Bitez, Ortakent-Yahşi - Yalıkavak ve Turgutreis mahallelerindeki yollar dağlardan gelen sel suları nedeniyle kullanılamaz hale geldi. 
EV VE İŞYERLERİ SULAR ALTINDA 
Onlarca ev ve işyerinde su baskınları yaşanırken, vatandaşlar isyan etti. Bir yıl önce evlenen ve evinin tamamını su basan 22 yaşındaki Merve Kaya, "Oteller evlerin önüne duvar çekti, suyun gidiş yönünü kapattı. Yaklaşık 40 bin liralık zararım var. Benim bu zararımı o otel mi yoksa duruma müdahale etmeyen yetkililer mi karşılayacak" dedi.
Ev aletleri tamir ve bakım servisini sel suyunun basması sonucu ölümden dönen Kamil Yeter, "Atölyede uyuyordum sel suyu birden geldi. Camlar kırıldı su içeri doldu. Belime kadar suyun yükseldiğini fark ettim kendimi caddeye zor attım" dedi. 
Bodrum Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri alarma geçerken, bazı firmalara ait traktör ve iş makinaları da kurtarma çalışmalarına destek verdi. Sel sırasında yaralanan 8 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI