UĞUR DEMİRKIRDI - ERZİNCAN /

Dünyaca ünlü bilardo sporcusu Semih Saygıner'in de 5 numaralı seri başı olarak katıldığı Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2'nci Etabı, Erzincan'ın 13 Şubat Spor Salonu'nda Kadınlar, Erkekler ve Gençler olmak üzere üç kategoride düzenlendi. Büyük ilgi gören şampiyonada kadınlar kategorisinde birinciliği Gülşen Degener, Güzin Müjde Karataşlı elde ederken, erkeklerde Lütfi Çenet, gençler kategorisinde ise Arda Güngör şampiyon oldu.

Kadınlar kategorisinde birinci olan Gülşen Degener ile finaldeki rakibi Güzin Müjde Karakaşlı ödül töreninin ardından Doğan Haber Ajansı'na () açıklamalarda bulundu.

Gülşen Degener, final maçında rakibinin güzel performans sergilediğini ve zorlandığını ifade etti. Güzin Müjde Karataşlı ise, Türkiye Şampiyonası'nın en heyecanlı kısmının final maçı olduğunu belirtti.

Kadınlar kategorisinde birinci olan Gülşen Degener, "Ben öncesinde büyükler etabında oynadım. Rakibim son anda yüksek seri çekerek beni yendi. Arkasından grup maçlarım çok iyi geçti. Tek zorlandığım maç final maçı oldu. Arkadaşım güzel performans sergiledi. Fakat sonuçta ben kazandım, mutluyum" ifadelerini kullandı.

"KORE'DE DÜNYA ŞAMPİYONASI FİNALİ OYNAMAYI HEDEFLİYORUM"

Her sporcunu hedefinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu belirten Degener, "Tabii ki her sporcunun hedefi hele ki belli bir yerlere gelmiş sporcunun hedefi Dünya Şampiyonluğudur. 2016 yılında Kore'de yapılacak olan Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda daha öncesinde 3 kez dünya 3'üncülüğüm var. Fakat Avrupa Şampiyonası'nda nasıl şeytanın bacağını kırıp final oynadıysam bu sene, ilk kez Kore'de de final oynamayı hedefliyorum.

GÜZİN MÜJDE KARAKAŞLI: "GÜLŞEN İZLEYEREK VE OYNAYARAK ÖĞRENDİĞİMİZ EKOL İSİMLERDEN"

Güzin Müjde Karakaşlı ise yaptığı açıklamada, "Diğer arkadaşlarıma haksızlık etmek istemem ama final müsabakası Türkiye Şampiyonası'nın en heyecanlı kısmıydı" dedi.

Karakaşlı, "Çok yoğun bir emek var. Oyun gerçekten zor. Onun karşılığını teslim etmek durumundayım. Gülşen'de zaten hem izleyerek öğrendiğimiz hem de beraber oynayarak masada öğrendiğimiz ekol isimlerden bir tanesi, özelikle kadınlar bilardosunda. Hakkını teslim etmek zorundayım" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Brandenburg kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile dönmekten mutlu olduğunu belirten Karakaşlı, "Ben ilk kez yurt dışında Türkiye'yi temsilen bir turnuvada yer almıştım. İlk Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile dönmekten dolayı mutluyum. Bundan sonrası için tabii ki de en azından bu dereceyi korumak sonrası için de yükseltmek istiyoruz. Umarım elimizden gelenler işe yarar da daha güzel dereceler elde ederiz" dedi.

"BİLARDONUN BİR ERKEK SPORU YA DA KIRAATHANE SPORU OLMADIĞINA KANITIZ"

Güzin Müjde Karakaşlı, Gülşen Degener ile bilardonun bir erkek sporu ya da kıraathane sporu olmadığına kanıt olarak gösterildiklerini ifade ederek, "Aslında Gülşen ile ben buna çok örnek verilen iki isim olabilir. Gülşen öğretmen, ben de stajyer avukatım. Bizler emek harcayıp şuraya kadar getirebiliyoruz ve çok şık ve düzgün bir şekilde bilardo oynayabiliyoruz. Bunu artık bir erkek sporu ya da kıraathane sporu olmadığına kanıt olarak gösteriliyoruz, bu da çok hoş bir şey. Gelsinler, denesinler çok keyifli bir spor bu" şeklinde konuştu.

Gülşen Degener ise, "Bilardo çok güzel bir spor. Doğru koşullarda ve doğru bir ortamda oynanıyorsa seyri çok zevkli hele ki anlıyorsanız sayının nasıl olduğunu. Bir bayanın bilardo oynaması bir o kadar güzel" dedi.