BARTIN (AA) - Bartın'da, "Kuzeyin İncileri" Projesi kapsamında, 650 öğrencinin sinemaya götürüleceği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsamında, "Kuzeyin İncileri" Projesi uygulandığı belirtildi. 

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen projeyle, kentte bir dizi etkinlik düzenleneceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu etkinlikler kapsamında ilk olarak Bartın Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden 50 öğrenci, 2 öğretmen refakatinde polis abi ve polis ablalarıyla 'Son Mektup' isimli sinema filmini seyretti. Önümüzdeki günlerde 600 lise öğrencisi daha emniyet görevlilerimizle beraber sinemaya gidecek. Proje kapsamında ücretsiz olarak 650 öğrencimiz sinemaya götürülecektir. Etkinlikler arasında satranç kursu ve turnuvası, Çanakkale Şehitliği ve İstanbul gezisi, uçurtma şenliği, piknik gibi organizasyonlarda yer alıyor. Bu tür kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle polis ve gençlerin buluşması sağlanmaktadır."