Türk kültürünün vazgeçilmez parçası olan unutulmaya yüz tutmuş ahşap oyuncaklar İlkadım Belediyesi tarafından yeniden hayat buldu.

35 PARÇADAN OLUŞAN EĞİTİM SETİ

Proje kapsamında İlkadım ilçesinde belirlenen diğer 22 anaokuluna içerisinde küp, topaç, puzzle, geometrik şekiller, tengram, çek-çek, ahşap bloklar gibi toplam 35 parçadan oluşan oyuncak setini anaokullarına belirlenen program dahilinde teslim edilecek.

İLK ADIM YİNE İLKADIM’DAN

Ahşap oyuncak projesini İlkadım’da hayata geçmesi sebebiyle gururlu olduğunu belirten İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, “Bizlere böylesi güzel ve anlamlı projeyi sunan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler batıya gittiğimizde bu tür oyuncaklarımızın yaygınlaştığını görünce imreniyoruz. Çünkü maalesef dünyamın plastikleşen ya da doğal ortamdan uzaklaşan bir küre haline geldi. Bu sebepten ötürü bizlerde ülke olarak önlem almalıyız. Belediyemiz tarafından İlkadım’da atılan bu önemli adım bizlere mutluluk verdi” dedi.

BİLİNÇLİ NESİLLER BİLİNÇLİ TOPLUM

Proje kapsamında kurulan ahşap oyuncak kütüphanelerinin çocuklar için büyük önem taşıdığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan ahşap oyuncaklar bugün sadece müzelerde rastlanmaktadır. Günümüzde tarihin derinliklerinden yeniden çıkartılarak çocukların beğenisine sunulan ahşap oyuncakların, hem sağlıklı olması hem de zeka gelişimine katkı sağlaması anne babalar ve eğitim kurumlarınca tercih edilmesini sağlıyor. Hayata geçirdiğimiz ahşap oyuncak eğitim seti projesinin nesillerimizin inşasında büyük önem taşımaktadır. Oyuncak, gelişim süreci boyunca çocuğun hareketlerine düzen getiren, sosyal gelişimine yardımcı olan ve hayal gücünü geliştiren en büyük etken. İlkadım Belediyesi olarak bu noktadan hareketle, okul öncesi çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ahşap oyuncak desteği sağlıyoruz. Çocuklarımız eğlenerek bilişsel gelişimine katkı sağlayacak çeşitli boyutlar ve renklerdeki oyun malzemelerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde teslim ediyoruz. Hediye ettiğimiz bu ahşap oyuncaklar ile çocuklarımız oynarken hem eğlenmesine hem de renk, boyut, biçim, şekil gibi kavramları öğrenmelerine yardımcı olacak. Çocuklar arkadaşlarıyla birlikte oynarken paylaşmayı, beklemeyi, işbirliği yapmayı da öğrenecek” diye konuştu.

“OYUNCAK ÇOCUKLARIN HER ANINDA YANINDA”

Oyuncakların artık çocukların her anında yanında olduğunu söyleyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise, “Artık oyuncaklar hayatımın her noktasında mevcut. Çocuklarımız doğduğunda bile hemen ellerine oyuncak veriyoruz. Yalnız unuttuğumuz bir şey var ki o da en önemlisi. Bebeklerimiz oyuncakları eline aldıklarına yaptıkları ile hareket o oyuncağı ağzına götürmektir. Plastik oyuncaklar daima bakteri taşır. Artık oyuncaklarla verilen eğitim kalıcı öğretici olumlu etkiler bırakıyor. Tabiatla iç içe olan her şey çok güzeldir. Erdoğan Başkanımızın hayata geçirdiği bu projede o güzellik kadar ince ve zariftir. Ben tekrar bu özel ve güzel proje için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Düzenlenen törene ayrıca İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Kültür Müdürü Oktay Çakır, öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.