Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Batı Kazakistan Eyaleti Uralsk şehrinde bulunan Yaşlılar ve Engelliler Tıbbi-Sosyal Huzurevi’nin yıpranmış pencereleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.
Batı Kazakistan Eyaleti Uralsk şehrinde bulunan Yaşlılar ve Engelliler Tıbbi-Sosyal Huzurevi Devlet Kurumu 1945 yılında faaliyete başlamış olup, 70 yıllık tarihe sahip olma özelliği taşıyor. 13 farklı milletten yaşlı ve engellilere hizmet veren huzurevinde 269 yaşlı ve 300 akıl hastası bulunuyor.
Kimi yaşlılıktan, kimisi kendi hayatını idame ettiremediğinden, kimisi de ömür boyu tekerlekli sandalyeye ve yatağa mahkûm olmasından dolayı huzur evine yerleşmiş bulunmakta. Bu kişilere aynı zamanda tıbbi, giysi, yemek ve diğer özel sosyal hizmetler veriliyor.
2014 yılında tefrişatı TİKA tarafından gerçekleştirilen huzurevine karyola, yatak, yorgan, yastık, nevresim takımı ve bilgisayar desteğinde bulunulmuştu. 2015 yılında ise Kazakistan’da soğuk geçen kış aylarında huzurevinin yıpranmış ve kırık pencereleri TİKA tarafından yenilenerek, huzurevi sakinlerinin daha iyi koşullarda bakımının sağlanması için destekte bulunuldu.