İZMİR, () - ESKİ başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 9'uncu yılında, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker'in de katılımıyla İzmir'de anıldı.
Bülent Ecevit için İzmir'de, Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlendi. Fuayesinde Ecevit'in fotoğraflarının sergilendiği Kültür Merkezi'ndeki törende, DSP İzmir İl Başkanlığı ile Karşıyaka ilçe teşkilatı yöneticileri de hazır bulundu. DSP Genel Başkanı Masum Türker'in de geldiği anma töreninde ilk olarak katılımcılara, Bülent Ecevit'in biyografisinin anlatıldığı kitap hediye edildi. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra da Ecevit'in hayatını anlatan belgeselin gösterimi yapıldı.
Törende konuşan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'nin Bülent Ecevit'i ve fikirlerini yeterince iyi anlayamadığını söyledi. Masum Türker, "Türkiye'de Ecevit'i anlamanın önemi şudur; Dünya düşük yoğunlukta bir üçüncü dünya savaşına doğru sürükleniyor. Bu düşük yoğluklu üçüncü dünya savaşının merkezi bizim bulunduğumuz coğrafya. Bulunduğumuz bölgede geleceğe ilişkin iyi analizler yapmazsak, sosyal medyada tembellik yapıp, bize dayatılan bilgilerle hareket edersek, yarını yönetemeyiz" dedi.
ECEVİT'İN VASİYİTENİ YERİNE GETİREMEDİK
Ecevit'in vasiyetini yerine getiremediklerini de söyleyen Masun Türker, "Ecevit'i genç nesillere anlatamadık. Onu DSP'den ayırdığımız için, onu anlamamız mümkün değil. Ecevit, siyasetçi kimliğinin yanında edebiyatçı kişiliğiyle bizlere yol gösteriyor. Aslında rahmetli Bülent Ecevit, her şiirinde dünyaya bakışımız ve siyaset yapışımızla ilgili yol göstermiştir. Örneğin 'Yarın' şiirinde, bize önemli bir yol haritası çizmede yardımcı olmuştur. 'Yarın bir sonraki günden önemsiz ama dünden önemli diyor', demek ki her bir gün ve gelecek geçmişten daha iyi bir noktadadır. Bize çok fazla geçmişe takılmayın geleceğe bakın diyor" dedi.

FOTOĞRAFLI