ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Babakale Köyü açıklarında bir yük gemisinin çarptığı lastik bottun batması sonucu kaybolan 5 kaçak için bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında bölgede; 2 aylık olduğu ve yine kaçak geçiş sırasında boğulduğu sanılan çürümüş bir cesedin bulunduğu kaydedildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Ayvacık'ta yaşanan kaçak göçmen faciasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. 20 Eylül 2015 tarihinde saat 08.55'de 'Alo-158' ihbar hattına Türk bandralı ticari geminin, bir göçmen botuna çarptığı ve deniz üzerinde cesetler bulunduğu bilgisinin ulaştığı belirtildi. Yapılan arama kurtarma faaliyetleri kapsamında; biri ağır yaralı olmak üzere sekiz kaçağın sağ olarak kurtarıldığı kaydedildi. Biri bebek 13 kişinin ise cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Ayrıca faciada Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin de 20 kaçağı kurtardığı ifade edildi.
5 KAYIP ARANIYOR
Sahil Güvenlik Komutanlığı, olay sonrası bölgeye gönderilen 1 helikopter, 5 müdahale botu ve 1 arama kurtarma gemisiyle çalışma başlattı. Çalışmalar bugün de sürdü. Bugün öğlen bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Ancak bulunan cesedin iki aylık olduğu kaydedildi. Ölen kişinin yine kaçak geçiş sırasında boğulduğunun sanıldığı belirtildi. Sahil Güvenlik ekipleri, telsiz kanalından bölgedeki balıkçı tekneleri ile gemileri uyararak kayıp 5 kaçağın arandığını sağ ya da ceset görmeleri halinde bilgi vermelerini istedi.
YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Faciada ölenlerin cesetlerin Ayvacık Devlet Hastanesi morgundan alınarak otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi. Yaralı kurtarılan sekiz kişinin tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

FOTOĞRAFLI