AMASYA (AA) - AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, seçim çalışmaları kapsamında Suluova ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlçedeki parti teşkilatı kurucuları ile esnafı ziyaret eden Ünek, 15 Aralık 2014 itibarıyla Amasya bölgesinde seçim startını verdiklerini söyledi.

Mart ayında milletvekili adaylarının belli olacağını ifade eden Ünek, "Hedefimiz 2015 genel seçimlerinde il genelinde 120 bin oy üzerine çıkarak 2 AK Parti, 1 CHP şeklindeki şimdiki milletvekili dağılımını AK Parti lehine 3’te 3 yaparak 3 milletvekilliğini de almaktır. İnşallah yürüteceğimiz özverili çalışmalarla bu sefer bu 3 milletvekilliğini alacağımıza inanıyorum" dedi.

Ünek, bir vatandaş tarafından yöneltilen "Özel bir firma tarafından Suluova bölgesinde yürütülen termik santral kurulum çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz" yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Biz devletimizin enerji politikalarını sonuna kadar destekliyoruz ama Merzifon ve Suluova ilçeleri arasında belirlenen yerde bir termik santral kurulması buradaki yerleşik halka ve önemli tarım ovalarına zarar verir. Onun için biz termik santrale evet ama yerine hayır diyoruz. Canlılara ve doğaya zarar vermeyecek bir bölgeye yapılması yönünde halkımızı destekliyoruz. İl yönetimi olarak belirlenen yerinin değiştirilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Merzifon ve Suluovalı halkımızın bu düşüncesine destek veriyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu konuda halkımızla hareket edeceğiz."

Açıklamalarının ardından Ünek, beraberindeki Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Başkanı Aydın Korkmaz ve partililerle ilçe esnafını ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgiler verip destek istedi.