Aydın’ın Büyükşehir olması ile birlikte belediyelerin hizmet verdikleri kişi ve yerleşim birimi sayısındaki ciddi artışla birlikte belediye çalışanları da ciddi bir iş yükünün altına girdi. Aydın’ın en fazla köye sahip ilçelerinden biri olan Köşk Belediyesi, çalışanların daha verimli ve mutlu bir iş hayatı sürdürebilmesi ve vatandaşın da daha güler yüzlü hizmet alması için eğitim semineri düzenledi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Köşk Belediyesi işbirliği ile Köşk Belediyesi çalışanlarına “Kurumsal İmaj Yönetimi” eğitimi verildi. Özel bir şirket tarafından verilen eğitimde Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. İsmet Ateş, ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğaner beş gün süreyle toplam 30 saat Kurumsal İmaj Yönetimi çerçevesinde çeşitli konularda bilgiler verdiler.
Çalışanların yoğun ilgi gösterdiği ve interaktif bir şekilde süren eğitimde; “Hizmet odaklılık ve hizmet kalitesinin arttırılması”, “problem çözme ve karar verme”, “iletişim ve kurumlar arası etkili iletişim”, “stres yönetimi ve öfke kontrolü”, “kurumsallaşma ve kurum kültürü”, “takımdaşlık ve çatışma yönetimi” gibi konular anlatıldı. Teorik bilgilerin hemen her birinin uygulamadan örneklerle desteklendiği eğitimde belediye çalışanlarıyla yapılan rol yapma teknikleri ile çalışanlarının çalışma hayatları ve özel yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlara çözümler önerildi. Zaman zaman Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ın da katıldığı eğitim sonrasında, sertifikalarını alan belediye çalışanları bu etkinliğin düzenlenmesinden dolayı başta belediye başkanına, katkı veren tüm kurumlara ve eğitimcilere teşekkürlerini ilettiler. Köşk belediyesi çalışanları eğitimin kendileri faydalı olduğunu belirterek Başkan Kılınç’a teşekkür ettiler.