Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, iki aile arasındaki kan davası barışla sonuçlandı. Boğaziye köyünde 2 kişinin ölümü ile başlayan kan davasının barışla sonuçlanması için merasim düzenlendi.

Barış yemeğine Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Milletvekili Erol Dora, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, daire amirleri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kan davalı Aydın ve Tutuş ailelerinin bir araya getirildiği törende çeşitli konuşmalar yapıldı. Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Mezopotamya bölgesinin medeniyet, ilim ve irfan merkezi olduğunu belirterek, yapılan barışın önemine değinerek ailelere teşekkür etti. Kan davasının barışla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Ahmet Türk ise barışın önemine değindi. Barışın, bütün din ve inançlarda olduğunu dile getiren Türk, İslam dininin ise barışı insanlara farz kıldığını kaydetti.

Barış için büyük emek sarf eden Köy Muhtarı Seyfettin Çifçi ise husumetin sona ermesi için milletvekilleri, çevre köy muhtarları ve kanaat önderlerinin büyük gayret sarf ettiğini kaydetti. Köylerindeki ölüm hadisesini bir kaza olarak değerlendiren Çiftçi, köylüleri ile barış içinde yaşadıklarını aktardı.