Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı (BÜKSEV) Başkanı Saaded Koşmaz ve vakıf üyeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ederek, vakfın tanıtım toplantısına davet etti.

Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette Vali Güvençer’e vakıf hakkında bilgi veren Saaded Koşmaz, “Bülent Koşmaz, Manisa ve ülke sevdalısı, Manisa için çalışmış, projeler üretmiş sevilen bir isimdi. On bir yıl boyunca kanser hastalığı ile mücadele etti. Bu süreçte kanser hastaları ve hasta yakınları ile çok ilgilendi, paylaşımcı oldu. Eşim Bülent Koşmaz’ın ardından ailemiz ve en yakın dostlarımız ile birlikte düşüncelerini ve hayat felsefesini yaşatmak, onun yarım kalan insani faaliyetlerine bıraktığı yerden devam edebilmek amacı ile vakfımızı kurduk. Vakfın ilk önceliği sağlık. Bülent Koşmaz eğitim konusunda da hedefleri olan bir insandı. Özellikle fen, matematik konularında yetişen gençlerin ülkemizi ileri taşıyacağını düşünürdü. Kendisinin projelendirdiği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin finansmanını karşıladığı Fen Lisesinin geleceğin bilim adamlarını yetiştireceğine inanıyordu. Bu düşünceleri doğrultusunda TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesini de Vakıf kapsamına aldık. Toplumun okuma alışkanlığının çoğalması, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan bir neslin yetişmesi, halkımızın ortak paylaşımlarında ve ortak yaşam alanlarında saygılı, nazik, öfkesini kontrol edebilen, haklarını ve karşısındakinin haklarını bilen toplumiçin sosyal eğitim konusunu Vakfımızın içine aldık” dedi.

Koşmaz, Vali Güvençer’i 10 Ekim 2017 Salı günü yapılacak Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı Tanıtım Toplantısına davet etti.

Nazik ziyaret ve davetleri için Saaded Koşmaz’a teşekkür ederek eşi Bülent Koşmaz’ın Manisa ve ülkesi için yaptığı hizmetleri duyduğunu ifade eden Vali Güvençer, vakfın tanıtım toplantısına katılmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Bülent Koşmaz kimdir?

1951 yılında Manisa’da doğan Bülent Koşmaz, evli ve iki çocuk babasıydı. 2000-2005 yılları arasında TOBB Sayman Üyeliği, 2005-2013 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2001-2013 yılları arasında ICC Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası Muhasip Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2001-2014 yılları arasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2012-2013 yılları arasında Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevlerini yapan Koşmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, DEİK Genel Kurul Delegeliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı (TOBEV) Mütevelli Heyeti Kurucu Üyeliği, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Mütevelli Heyeti Kurucu Üyeliği, BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Odalar, Borsalar ve Birlik Personeli Sigorta ve Emekli Sandığı Vakfı Genel Kurul Teşekkül Delegeliği ve Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyordu. Koşmaz, 20 Haziran 2014 tarihinde vefat etti.