Erzincan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Fatih Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Hirik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdet Gül, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu ve ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Asuman Tezel Kahraman’ın sunumuyla gerçekleştirilen toplantıda bağımlılıkla mücadelede kapsamında ilimizde öğrenim gören lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bağımlılık durum tespiti amacıyla yapılan anket sonuçları değerlendirildi. Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yapılacak il eylem çalıştayı planlandı.

Vali Arslantaş toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucuya ulaşılabilirliğin engellenmesi amacıyla her türlü doğal ve sentetik uyuşturucu maddelerin ve bunların üretiminde kullanılan ara kimyasalların, ulusal ve uluslararası boyutta kaçakçılığının, üretiminin, kullanımının, dağıtımının ve sokak düzeyinde satışının engellemesi gerektiğine değinerek, uyuşturucu madde kullanımının zararlı etkileri konusunda hedef grupları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek; uyuşturucu madde kullananların ve yakınlarının danışmanlık, tedavi ve rehabilitasyonlarını yaparak, sosyal uyum mekanizmalarıyla yeniden topluma faydalı bir birey haline gelmelerini sağlamak üzere yürütülen faaliyetlerin kamuoyunda farkındalığın sağlanması konusunda merkez ve taşradaki kurum ve kuruluşların iş birliğini artırarak güçlü koordinasyon yapısını sürdürüp, yürütülen çalışmaların izleme ve değerlendirmelerini yapmalarını istedi.