Düzce il Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün mera ıslah çalışmaları kapsamında Yayakbaşı köyü de merasına kavuştu. Vali Ali Fidan meranın açılış konuşmasında hayvancılık konusunda devletin üreticilere destek vermeye devam edeceğini belirtti.
Düzce il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün mera ıslah çalışmaları kapsamında yer alan Yayakbaşı merası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Vali Ali Fidan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Fidan törende yaptığı konuşmada, yeşillikler içinde güzel bir köy olan Yayakbaşı’na bu meranın yakışacağını belirterek “Burada hem mera açılışını hem de mera ıslah çalışmasının açılışını yapmak, hem de Yayakbaşı köyümüzü görmek istedim. Arkadaşlarımız açıkladı bizim devlet olarak tarım ve hayvancılığın gelişmesinde üretim kalitesinin artırılması çiftçimizin köylümüzün gelir seviyesinin yükseltilmesi için devletimizin değişik destek ve teşvikleri var, mera ıslah çalışmaları da bunlardan birisidir. Yayakbaşı köyü gördüğüm kadarıyla böyle yeşillikler içinde güzel bir köy, bu köye de zaten böyle güzel bir mera yakışır. Meranın eski halini fotoğraflardan gördüm dikenlerle, çalılarla dolu şimdi yeni hali böyle bir park gibi olmuş güzel olmuş köyümüze yakışır olmuş, inşallah köyümüzde hayvancılığımız, üretim bereketli olur. Ben bu meranın köyümüze hayırlı olmasını ve bereket getirmesini diliyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Fidan’ın konuşmasının ardından en güzel buzağı yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine belgeleri ve ödülleri verildi. Sonrasında ise meranın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Ali Fidan ve protokol üyeleri merayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.