2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki devlet okullarını baştanbaşa yeniledi.

Yenimahalle’nin devlet okullarında tadilat yaparak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışan belediye ekipleri, okulların ihtiyaç ve taleplerini öncelik sırasına göre belirleyerek 82 okulu, 17 Eylül’de çalacak olan ders ziline hazırladı.

515 okula belediye eli değdi

Sık sık okulları gezen ve bilgi alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bugüne kadar 515 okulun ihtiyaçları dahilinde bakımlarının yapıldığını belirtti. Çalışmalar çerçevesinde ihtiyacı olan tüm sınıflara fayans, ıslak zeminlere de kalebodur döşenip, ısıtma sistemleri kontrol edildi. Merdivenler ve tırabzanlar yenilendi. Kapı, cam ve çerçeveler elden geçirildi. Okulların mantolamaları da yapılıp dış cepheleri boyanarak pırıl pırıl bir görüntüye kavuşturuldu. Ayrıca okul bahçelerindeki yıpranmış Atatürk büstleri de yenilendi.

Temiz okullarda sağlıklı eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara ayırdığı bütçenin yetmediğine dikkat çeken Başkan Yaşar, “Harcadığımız milletin parası. Eğitime harcamazsak nereye harcayacağız? Çocuklarımıza ne kadar doğru eğitim verebilirsek, geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Bakanlığın okullara verdiği para bırakın boyamayı, onarımı, temizlik görevlisine bile yetmiyor. Eksiklikleri gidermek bizim de görevimiz. Çocuklarımız tertemiz okullarda sağlıklı eğitim alsın istedik. Tadilatlarımızı tamamladık. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan okullarımız pırıl pırıl oldu” dedi.