Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan bir çocuk ve üçüz sahibi 4 çocuklu Coşkun çifti, maddi koşullar ve çocuk gürültüsü nedeniyle kirada kalacak ev bulamamaktan dert yanıyor.
5 yaşındaki oğulları Ali Osman’ın bir kardeşinin daha olmasını düşlerken, geçen yıl sürpriz şekilde biri erkek, ikisi kız üçüzleri doğan 6 yıllık evli Necati - Döndü Coşkun çiftinin sevinçleri uzun sürmedi. Doğum masraflarından dolayı birkaç ay aksattıkları kira parasına çocukların da gürültüsü de eklenince kaldıkları evden çıkmaları istenmesi üzerine ev aramaya başlayan çift, dört çocukları olduğunu öğrenen diğer ev sahiplerinin ev vermek istemediğini söylediler.
İnşaatlarda boya yaparak çalışırken üçüzleri doğduktan sonra işlerinin rast gitmemesi üzerine bir kargo firmasında asgari ücretle dağıtıcı olarak işe başlayan baba Necati Coşkun, “Kiralık ev bakmaya gidiyorum. ‘Dört çocuk’ deyince geri çekiliyorlar. 200 lira kira veriyordum. Çocuklar doğduğunda iki ay veremedim. Sonra bir ayını verdim. Evsahibim yaşlı dede vardı. ‘Öbür ay vermeyebilirsin’ dedi. Allah razı olsun. Destek çıkıyordu. Oğlu bir gün ‘Necati evden çıkabilirsin. İşlerimiz aksadı. Kızımız gelecek’ dedi. Sonuçta anladık. Çocuk gürültüsünden. Başka ne olacak ki. Şimdiye kadar bize bir şey söylenmedi de çocuklar doğunca mı oldu. Ev aramaya çıktım. Gittiğim dairelerde, binalarda sürekli dört çocuk deyince herkes boyun büktü. ‘Ben bu çocukları çöpe mi atayım? Ne yapayım ben bu çocukları? Nereye götüreyim? Allah’ın vergisi. Ne yapabilirim?’ dedim” diye konuştu.
Yusuf, Safiye ve Rabia adını verdikleri 13 aylık üçüzlerin gözünde oluşan sağlık probleminin tedavileri için her ay Ankara’ya gittiğini, başvurduğu kaymakamlıktan çocukları için 100’er lira aldığını, maaşının ise kendilerinin ve evin diğer ihtiyaçlarına yetmediğini anlatan Necati Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç çocuk tavsiyesine karşın kendilerinin çocukların bakımında büyük zorluklar yaşadıklarına işaret edip destek istedi.
Uzun aramalardan sonra aylık kirası 300 liraya bulup yerleştikleri 3 odalı sobalı tek katlı evin bir odasının rutubetli olduğunu ancak başka çareleri kalmadığını, kendisinin ve sürekli takip ettiği çocuklarının sık sık hastalandıklarını vurgulayan anne Döndü Coşkun ise, “Bir ay süt parası bulamadım çocuklarıma. Sütü alıyorduk. İçine su karıştırıp çocuklarıma veriyordum. O dereceye geldik artık sıkıntıdan. Çocuk var diye bizi dışladılar. Ama Allah bir gün inşallah bana ev verir. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hayırsever vatandaşlara sesleniyorum. Kendim için istemiyorum. Sadece çocuklarımın rahat yaşamasını istiyorum. Bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamalarını istemiyorum. Sürekli hastalar. Sürekli hastaneye götürmek zorunda kalıyorum” şeklinde konuştu.