ARTVİN (AA) - Vali  Kemal Cirit, sorunları yerinde tespit etmek amacıyla Hopa ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik ve bazı kurum amirleriyle birlikte Hopa’ya giden Vali Cirit, ilk olarak açılan Sarp Sınır Kapısı’ndan Kafkas ülkelerine gitmek için sıra bekleyen araçların bulunduğu tır parkında incelemelerde bulundu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, tır parkının günde yaklaşık 300 araca hizmet verdiğini belirterek, saha zemininin toprak olması nedeniyle oluşan çukurlardan dolayı sürücülerin araçlarında zaman zaman sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Saha içerinde bir süre incelemelerde bulunan Cirit, tır parkında yeni bir düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu bizzat yerinde gördüğünü belirterek, tır parkının konforunun yükseltilmesi için gerekli çalışmanın kısa sürede başlatılacağı müjdesini verdi.

Ardından Kemalpaşa Belediyesini ziyaret eden Vali Cirit, Belediye Başkanı Ergül Akçiçek’i makamında ziyaret ederek belediyenin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akçiçek, hayvancıkla geçimini sağlayan bazı ailelerin Artvin-Ardahan illeri sınırları içerisinde yer alan Bilbilan Yaylası’na gittiğini söyledi.

Ardahan ilindeki köylülerin kendi meralarında hayvanlarını otlatmasından dolayı zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Akçiçek,  sorunun çözümü için Vali Cirit'ten yardım istedi.

Kemalpaşa beldesinde bulunan tarihi kiliseyi yerinde inceleyen Cirit, kilisenin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatılacağını kaydetti.

Hopaspor Şehir Stadı ve tesislerinde de incelemelerde bulunan Vali Cirit,  spor kulübü ve faaliyetleri hakkında Hopaspor Klubü Başkanı Nedim Koyuncu'dan bilgi aldı.

Stadın bitişiğinde sporcuların konaklayabilmesi amacıyla yapımı devam tesis inşaatında çalışmaların süratle devam ettiğini belirten Koyuncu, “Amacımız Hopaspor’umuzu 3. Lig'e çıkarmak. Bu anlamda stat zemini sentetik çime kavuşturuldu. Sporcuların konaklayabilmekleri ve dinlenmeleri için yapılan tesis inşaatında sona gelindi. Yaklaşık 100 bin liraya ihtiyacımız var. Hopa’da çocukların ve gençlerimizin spor ilgisi oldukça fazla. Gençlerimiz kahve köşelerinden çıkarıp sporla buluşmalarını sağlamak amacındayız. Bugünlerde yaz okulu kapsamında futbol kurslarımız var. Yaklaşık 72 çocuğumuz futbol kursuna başladı. Hocalarımız nezaretinde çocuklarımız çalışmalarını büyük bir keyif içerisinde sürdürüyorlar” dedi.

Modernize edilen stat ve tesiste bir süre incelmelerde bulunarak burada spor yapan yaz okulu sporcuları ile yakından ilgilenen  Cirit, kendisinden talep edilen 100 bin liralık kaynağın sağlanacağını söyledi.