Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada asgari ücret zam sinyali, ilk defa konut alacaklara da kredi faizi müjdesi verdi

Erdoğan'dan asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam sinyali


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Temmuz ayında asgari ücrete yeni zam sinyali verdi, ilk kez ev alacaklara yüzde 0,99 faizli konut kredisi imkanı tanıyacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan fiyat artışları ve alım gücüne değindi.

Dar gelirli ailelerin alım gücünün düştüğünü belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz'da yapılacak enflasyon farkı artışıyla alım gücünü iyileştireceğiz"

"Dar gelirli ailelerin alım gücündeki düşüşün farkındayız.

Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışlarıyla dar gelirlerinin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz.

Enflasyonu dizginleyecek adımlar atıyoruz. "

3 farklı konut paketi
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanlarında 3 ayrı paket hazırlandığını duyurdu.

"Son dönemde hammadde fiyatlarındaki yükselişler sebebiyle konut inşasında yavaşlama ve fiyatlarda atışlar yaşandı" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk kez ev alacaklara yüzde 0,99 faizli konut kredi imkanı"
"Konut finansmanında 3 ayrı paket hazırladık.

İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz

Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk Lirasına dönüşünü teşvik etmektir.