Geçtiğimiz hafta 17-20 Haziran tarihleri arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı dolayısıyla ilan edilen 3 günlük ulusal yasın ardından yarıya indirilen bayraklardan biri Manisa’nın Kula ilçesinde yasın ardından göndere çekilmeyi unutuldu. Bir haftadır Kula’nın en büyük meydanında yarıda duran Türk bayrağının belediye tarafından göndere çekilmemesi vatandaşın da tepkisine neden oluyor.
Kula Yunus Emre Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtındaki Türk Bayrağı 3 günlük yasın ardından bir daha göndere çekilmedi. 17-20 Haziran tarihleri arasında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel in vefatının ardından 3 günlük yas ilan edilmesi dolayısıyla yarıya indirilen Türk Bayrağı, aradan 1 hafta geçmesine rağmen hala göndere çekilmedi. 24 Haziran saat: 16.15 itibariyle bayrağın hala göndere çekilmemesi vatandaşlardaki tepkinin de artmasına neden oldu. Vatandaşlar, Kula Belediyesi tarafından yapılan unutkanlığa şu sözlerle tepki gösterdi:
“Yasın üzerinden bu kadar geçmesine rağmen hala bayrağı göndere çekmemek doğru değil. Yetkililer galiba bayrağı göndere çekmeyi unuttular. Ancak böyle bir unutkanlık hiç hoş değil.” dedi.