Sağlık sektörünün önde gelen kurumlarından olan Türkiye Hastanesi, doktor kadrosunu önemli isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Ülkemizde cerrahi alanında önemli bir yer edinmiş olan Prof. Dr. Hasan Taşçı, Türkiye Hastanesi kadrosuna katıldı.

Yapmış olduğu çalışmalarla ismi her zaman ilkler arasında yer alan Prof. Dr. Hasan Taşçı, Türkiye Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde hasta kabulüne başladı. Türkiye Hastanesi kadrosu içinde mutlu olduğunu belirten Taşçı, hedeflerinin kaliteli sağlık hizmetleri vermek olduğunu söyledi. Son derece önemli bir ekiple çalışacağını ifade eden Taşçı, yılların birikimi olan tecrübelerini çalışma arkadaşlarıyla paylaşacağını belirtti.

PROF. DR. HASAN TAŞÇI KİMDİR?

Prof. Dr. Hasan Taşçı, 1950 yılında Rize'de doğdu. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1976 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede 1986 yılında genel cerrahi uzmanlığını aldı ve genel cerrahi anabilim dalında öğretim üyesi oldu. Tıp çalışmalarını çeşitli üniversite ve özel hastanelerde devam ettiren Taşçı, tıp bilim dünyasında çığır açan laparoskopik operasyon metodunu Türkiye'de ilk uygulayan uzmanlardan biri oldu. Taşçı ayrıca, bu konu üzerinde İngiltere (Laparoscopic Surgery, Plymouth), Almanya (Laparoscopic Gastric Surgery-Laparoscopic Colon Surgery-Advanced Laparoscopi, European Surgical Instıtue, Hamburg ) ve Fransa’da (Laparoscopic Surgery Hepatobilitier, Strasburg) çeşitli araştırmalarda bulunmuşdu.. Taşçı’nın uzmanlık alanları arasında laparoskopik cerrahi, gastroentrolojik cerrahi, endokrin cerrahi, meme cerrahisi bulunuyor.