Arzu KAYA/İSTANBUL () KARTAL'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda yargı mensupları, avukatlar ve adliye çalışanları Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto etti.
Adliyenin C kapısı önünde toplanan yaklaşık 60 kişi alkışlarla yaşanan saldırıyı protesto etti.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI...
Zaman zaman slogan da atan grup, Büro Emekçileri Sendikası'nın (BES) "Yastayız, İsyandayız, Grevdeyiz" yazılı pankartının arkasında toplandı. Adliye içi ve dışında çevik kuvvet ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto eyleminde, patlamaya şahit olan BES İstanbul 3 Nolu Şube Yöneticisi ve adliye çalışanı Kader Kalkan konuşma yaptı. Saat 07.30'da Ankara Garı'nda olduklarını belirten Kalkan, "Halaylarımız, türkülerimiz vardı. Tamamen bir barış havası içindeydik. Ben bomba sesi duyan biri değilim hayatımda. Diğer illerden gelen arkadaşlarımızı karşılamak için, 5 arkadaşımla beraber kortejin dışına çıktık. Patlamanın tam 50 metre arkasındaydık. Onları karşılarken birden 'Bom' diye bir ses duyduk. 5 saniye sonra da ikinci bomba sesini. İkinci bombadan sonra havadan bir şeyler yağdı. Olayın şokuyla anlamadım. Çok sonra havadan yağan şeyin arkadaşlarımızın, insanlarımızın et parçası olduğunu anladım. Biz neye uğradığımızı şaşırdık. Biz sadece barış için gittik" dedi.
Kalkan daha fazla konuşmayacağını belirterek gözyaşlarına hakim olamadı.

"EN BÜYÜK KATLİAM"
Ankara'da barışı istemek için toplanıldığını belirten Kartal Hukukçular Derneği adına basın açıklamasını okuyan avukat Habib Avınca, "Bu istek için Ankara Garı'nda toplanan binlerce yurttaşın yaşam haklarına saldırı olmuş, yüze yakın yurttaş katledilmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamıdır" dedi.
Avukat Avınca çok sayıda çevik kuvvet polisinin basın açıklaması için önlem alması üzerine, "Burada patlama olmayacak belli" diye tepki gösterdi. Grup yaptığı açıklamanın ardından dağıldı.
(FOTOĞRAF)