Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta sezonu lider tamamlayarak grubunda şampiyon olan Muğlaspor, 3. Lig için son 90 dakikayı bekliyor. Sezonun son maçında Denizli temsilcisi Yeşilköyspor ile deplasmanda karşılaşan ve 90 dakikayı 3-0 galip tamamlayan Yeşil-Beyazlılar, Muğla’da taraftarlar tarafından meş’aleler ve coşku ile karşılandı. Yeşil-Beyazlıları Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve yaklaşık 2 bin taraftar karşıladı.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen şampiyonluk kutlamasına takım otobüsü ile gelen Muğlaspor’lu futbolcular, yolun iki tarafında yakılan meş’alelerle meydana gerdi. Futbolcular meydanda toplanan taraftarlara selamlayarak taraftarların omuzlarında alana getirildiler. Sık sık Muğlaspor marşının çalındığı kutlama töreninde konuşan Muğlaspor Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu, “Yola çıkarken bir şehir inandı diye çıktık. Allah beni utandırmadı. Bütün şükrüm onadır. Bize inananlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise Muğlaspor sevgisinin Belediye Başkanı olduktan sonra değil, daha ortaokul yıllarında başladığını belirterek, “Hiçbir güç bu topluluğu burada toplayamaz. Ancak Muğlaspor sevdası toplar. Benim Muğlaspor aşkımın Belediye Başkanı olmam ile bir ilgisi yok. Ortaokuldan bu yana hep Muğlaspor ile birlikte büyüdüm. Bugüne kadar hiçbir maçını kaçırmadım, bugün de tüm taraftarlarımız ile birlikte Denizli’de idim. Ama daha bitmedi. Şu anda grubumuzda şampiyon olduk. Önümüzde bir play-off maçı var ve yine hep beraber nerede olursa olsun, ister Karadeniz’de, ister Güneydoğu’da yine hep birlikte olacağız” derken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, bundan sonra da tüm güçleri ile Muğlaspor’un yanında olacaklarını açıkladı.
Vali Amir Çiçek ise Muğla’nın sesini duyuran, birliğini beraberliğini ispat ederek Muğlaspor’un yanında olan herkese teşekkür etti. Vali Çiçek, “Muğlaspor, taraftarın, yönetimin ve biz ilin yöneticilerinin desteği ve futbolcularımızın sahadaki mücadelesi ile bizim yüzümüzü güldürdüler. Kenetlenirsek, tek yürek olursak bizi kimse durduramaz. Bunun semeresini bugün aldık. İnşallah önümüzdeki tek maçımızdan da zaferle ayrılır ve takımımızı 3. Lige el ele çıkarırız” dedi.
Muğlaspor Teknik Direktörü Gürkan Ferhatoğlu, takıma destek veren herkese teşekkür ederken, “İnşallah sizlerden desteği ile bu takımı daha iyi yerlere taşımak için çalışacağız” dedi.