TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat ilçesinde 3,5 yılda 44,8 milyon liralık yol, kanalizasyon ve içme suyu yatırımını tamamladıklarını söyledi.

Akçaabat ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları ile tarihi belediye binasında bir araya gelen Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, hizmet seferberliğine ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Gümrükçüoğlu, sadece Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesinin ilçede son 3,5 yılda yaptığı yol ve sanat yapıları maliyetinin 34 milyon lira olduğunu anlattı.

Akçaabat'ta içme suyu ve kanalizasyon alanında da büyük çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, "TİSKİ Genel Müdürlüğümüz Akçaabat'ta 3,5 yılda 68 projeyi bitirdi. Bunların toplam maliyeti 10,8 milyon lira. Böylece Akçaabat'ta 3,5 yılda 44,8 milyon liralık yol, kanalizasyon ve içme suyu yatırımını tamamladık." dedi.

Gümrükçüoğlu, ilçede yapımı devam eden su ve kanalizasyon projelerinin maliyetinin 86,3 milyon lira, yatırım programına alınmış projelerin maliyetinin ise 68 milyon 149 bin lira olduğunu vurguladı.

En çok su ve kanalizasyon yatırımı yapılan ilçenin Akçaabat olduğuna işaret eden Gümrükçüoğlu, "Akçaabat tarihinde bu denli ciddi yatırımlar daha önce yapılmadı. Tüm bu yatırımlar, Trabzon'un Büyükşehir yapılanmasının Akçaabat'a yansımasıdır." diye konuştu.