Tez-Koop-iş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde grev kararı aldıklarını açıkladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde sendika üyesi çalışanlarla birlikte bir süredir eylem yaptıklarını söyleyen Sayın, yaptığı açıklamada sendika genel merkezinin grev kararı aldığını ifade etti. 

YÜZDE 5 ZAM KABUL EDİLEMEZ

Üniversite'nin sendika üyesi işçilere yüzde 5 zam teklif ettiğini kaydeden Tez-Koop-İş Sendikası Başkanı Tarık Sayın, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Ekonomik krizin bu denli derinden hissedildiği bir dönemde toplu iş sözleşmesi sürecinin uzaması ekonomik sıkıntılarla da birleşince çalışanlar arasında ciddi huzursuzluklara yol açmış, çalışma barışını ortadan kaldırmıştır. Daha fazla geciktirilmeden bir an önce işçilerin mağduriyeti giderilmelidir. Enflasyonun yüzde 80’i aştığı bir ülkede Ondokuz Mayıs Üniversitesi işçilerine, yüzde 5 ücret zammı teklifi vermesi işçilerin insan onuruna yakışır koşullarda yaşama olanağını ortadan kaldırmaktadır. Gece gündüz büyük bir özveriyle çalışan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve OMKAN işçileri döktüğü alın terinin karşılığını almalıdır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünde haftalarca eylem yaptıklarını ancak toplu sözleşme süreci ile ilgili üniversitenin işçilere verilecek zam konusunda bir değişikliğe gitmediğini kaydeden Sayın, sendika genel merkezinin bu sebeplerle grev kararı aldığını belirtti. 

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.