Erzurum Valiliğince başlatılan ’Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi’ kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan’a eğitime destek ve katkılarından dolayı Erzurum Valiliğince teşekkür belgesi verildi.
Sağlık sektöründe 3 Erzurum merkezi olmak üzere 12 İlçede Devlet Hastaneleri’yle hizmet veren Kamu Hastaneleri Kurumu (KHK) Genel Sekreterliği, büyük başarılara imza atıyor. Sağlıkta uygulanan başarılı politikalarla vatandaş memnuniyetini yüzde 90’lara taşıyan Erzurum KHK, turizm sektörüne yönelik projeleriyle de kent ekonomisine büyük katkı sağladı. Yaşamın her alanında hizmeti hedefleyen Erzurum KHK’nın bir önemli desteği de eğitime oldu.
Erzurum Valiliği’nin il genelinde uyguladığı ‘Kardeş Okul, Kardeş Kurum’ projesine katılan KHK Genel Sekreterliği’ne bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu’nu Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi de Palandöken İlçesi’ndeki Abdurrahmangazi İlkokulu’nu kardeş okul olarak seçti.
Bir okula modern kütüphane..
Her iki hastane yöneticilerinin yaptığı çalışmalar sonunda iki okulun eksikleri belirlenerek çalışmalara başlandı. Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi, kısa süre içerisinde Abdurrahmangazi İlkokulu’nun kütüphanesini baştan sona yeniledi. Yeni kitaplarla donatılan kütüphane en çok çocukları sevindirdi.
Bir okula iki laboratuar yapıldı..
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ise Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu’nda laboratuar eksikliğini gidermek için kolları sıvadı. Hastane yönetimi tarafından alınan 25 adet bilgisayarla modern bir bilgisayar laboratuarı inşa edildi. Aziziye İlçesi’nde eğitim-öğretim veren Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu’na hastane yönetimi tarafından bir adet de fen derslerinin görülmesi için modern cihazların monte edildiği ‘Fen Laboratuvarı’ kuruldu.
Sadece sağlık alanında değil Erzurum’a her konuda önemli katkılar sağlayan Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliği’ne eğitime yaptığı destek için teşekkür plaketi verildi. Erzurum valiliğinin kendisine verdiği teşekkür belgesini alan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Erzurum a hizmetin artarak devam edeceğini, kardeş okullara olan desteklerinin her zaman süreceğini söyledi.
’Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi’ kapsamında kendilerine bağlı iki hastane ile kurumsal kardeş eşleştirmesi yapıldığını ve bu kardeş kurum destek eşleştirmesinin ardından üzerlerine düşen görevi severek yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Fazlı Erdoğan eğitime böylesi güzel ve hayırlı bir uygulama ile destek olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.