Faik KAPTAN- İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () SURUÇ'ta gerçekleşitirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 32 kişiden ikisinin cenazesi bugün İstanbul’a getirildi.
Cemil Yıldız ve İsmet Şeker’in cenazeleri Atatürk Havalimanı THY Kargo Terminalinde ailelerine teslim edildi. Cenazeler teslim edildiği sırada konuşan HDP Milletvekili Pervin Buldan şunları söyledi:
“Bugün 32 gencimiz Türkiye’nin dört bir yanına gönderildi. Hepimizin acısı çok büyük. Tüm Türkiye halklarının başı sağ solsun. Yaşamını yitiren tüm arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz yaralı olan arkadaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz. Başından beri aslında IŞİD’in ne kadar tehlikeli olduğunu, IŞİD’in sadece Suriye açısından bir tehlike arz etmediğini aynı zamanda Türkiye içinde büyük bir tehlike olacağını hep söyledik, hep konuştuk, ama ne yazık ki Türkiye’yi yönetenler IŞİD’in bu kadar büyüyeceğini, bu kadar tehlikeli bir örgüt haline geleceğini ve bizim söylediklerimize inanmadılar. Bugün görüyoruz ki IŞİD sadece Türkiye’de değil artık dünyanın dört bir yanında tehlike olmaya başladı. IŞİD’i besleyen güçler artık bunun farkına varmalıdır. IŞİD’e destek veren güçler artık İŞİD tehlikesinin farkına varmalıdır. Türkiye artık her gün bir yerlerde bombaların patladığı insanların yaşamını yitirdiği bir ülke haline geldi.  Kobani’ye gitmek için hazırlık yapan 400'e yakın arkadaşımız insanlık adına bir şeyler yapmak istediler. Oraya park, kütüphane ve hatıra ormanı yapmak için gitmek istediler. Ama ne yazık ki arkadaşlarımızın gitmesine, onların o oyuncakları çocuklara yetiştirmesine izin vermediler. Buradan bir kez daha Türkiye’yi, bir kez daha AKP hükümetini uyarmak istiyoruz. Yanlış politikalardan bir an önce vazgeçin, IŞİD’e vermiş olduğunuz desteği bir an önce geri çekin. IŞİD’in büyümesine bu kadar vesile oldunuz artık bunun farkına varın diyoruz. Türkiye artık insanların yaşamını yitirdiği bir ülke olmamalıdır. Türkiye’ye artık barış rüzgarları hakim olmalıdır. Biz Suruç’ta 32 canımıza nasıl üzüldüysek, Adıyaman’da ölen asker arkadaşımıza için de aynı acıyı yaşadık. Artık Türkiye barış sürecine girmelidir. TBMM acilen toplanmalıdır. Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın bugün yapmış olduğu çağrıya MHP, AKP, CHP mutlaka cevap vermelidir. Koalisyon görüşmeleri dondurulmalıdır.”
Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla saat 15.40’da Gaziantep’ten İstanbul’a getirilen cenazeleri karşılamaya gelen bir grup ise kargo terminali önünde hükümet ve IŞİD aleyhine slogan attılar.
Cenazeler daha sonra bir konvoy eşliğinde Gazi Mahallesi’ndeki Cem Evi’ne götürüldü.
(FOTOĞRAF)