30 Ağustos 1950’de kurulan ve aralıksız olarak 19 bin 999 sayı çıkaran Kayseri Hakimiyet Gazetesi, yarın önemli bir günü kutluyor.
Kayseri’nin en eski gazetelerinden birisi olan ve aralıksız olarak yayın hayatına devam eden Kayseri Hakimiyet 2000 Gazetesi 17 Kasım 1997 tarihinde Mustafa-Ahmet Cengiz kardeşler tarafından devralınarak yeni bir vizyona taşındı.
15 Kasım 2004 tarihinde fiyatını 10 Krş indirerek bir ilke imza atan gazete, halen 25 Krş’den satılırken, Kayseri basın sektöründeki yenilikleriyle de dikkat çekiyor.
Kayseri Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cengiz, geride kalan uzun yıllar içerisinde gazetenin gerek kuruluş, gerekse de yayın hayatı döneminde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cengiz, Kayseri Hakimiyet’in hep yeniliklere öncü olmaya devam edeceğini kaydetti.
Cengiz, uzun vadede bölge gazetesi olarak yayın yapmak istediklerini, 100. yıl için başlayan geri sayımda da okurları ile birlikte olmak için çaba sarf edeceklerini söyledi.
Cengiz, gazetecilik mesleğinin uzun soluklu ve bitmeyen bir maraton olduğuna da dikkat çekerek, Kayseri Hakimiyet 2000 gazetesinin 66. yaşına 30 Ağustos 2015 tarihli sayısı ile gireceğini de müjdeledi.