Geçen günlerde aracı yakılan Buca İlçe Başkanı ile basın toplantısı düzenleyen Hüda-Par İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, sağduyu çağrısında bulunarak, "sokağa inmeyeceğiz” dedi.
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş, Hüda-Par İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş’ın aracının yakıldığını hatırlatan Hüda-Par İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, “Kendisine tehdit mektubu bırakıldı. Bu ikinci tehdit mektubu. 15 gün önce de bir tehdit mektubu bırakılmıştı. Yeni bırakılan mektupta ‘malına kastettik, bir daha ki sefere canına kastedeceğiz’ deniliyor” şeklinde konuştu.
“SOKAĞA İNMEYECEĞİZ”
Bu olayı 6-7 Ekim’de Cizre’de meydana gelen olayların devamı olarak niteleyen Şani, şunları söyledi: “Bu saldırı, olayları ülkenin batısına hatta ülkenin tamamına taşıma çabasıdır. Biz bir siyasi partiyiz, sokağa inmeyeceğiz. Herhangi bir koruma talebinde bulunmadık ama umuyoruz ki güvenlik güçleri bu konuda gerekli önlemleri almıştır.”
Aracının PKK’nın gençlik kolu olduğu iddia edilen YDGH üyeleri tarafından kundaklanmak istendiğini söyleyen Hüda-Par Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş da, “İkamet ettiğim evin önünde park halindeki aracım yakıldı. Erken farketmemiz neticesinde yangını büyümeden söndürdük.Ve ikinci bir tehdit mektubu kapımıza bırakıldı. İlkini 15 gün önce bırakmışlardı. Yeni bırakılan mektupta özetle ‘malına kastettik, bir daha ki sefere canına kastedeceğiz zaman intikam zamanı’ deniliyor” ifadelerini kullandı.
Ailece yıllardır aynı yerde ikamet ettiklerini söyleyen Ağırbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimse ile bir husumet yaşamadık. Ancak mevcut saldırının siyasi kimliğimizden dolayı olduğunu düşünüyoruz. Nitekim tehdit mesajında bu ifade ediliyor. Bu tehdit mesajını bırakanlar, baskıyla, tehdit ve şantajla bir yere varılamayacağını bilmeli. Herkes farklı düşünce ve fikriyatta olan insanlarla yaşamayı öğrenmeli. Bizimle yaşamayı öğrenmeliler. Gözünü kapatan kendine gece eder. Biz, bu ülkenin bir gerçeğiyiz. Dünde vardık, bugünde varız, yarında var olmaya devam edeceğiz. Bu saldırılar asla bizi yıldırmayacak. Aksine çalışma azmimizi artırmıştır.”